Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Igualtat

La desigualtat de gènere representa una problemàtica social estructural que persisteix a tot el món afectant majoritàriament a la vida i al potencial de les dones i les nines que conformen la meitat de la població mundial. 

Al llarg dels darrers segles, hi ha hagut un esforç per tal de pal·liar aquesta injustícia, lluitant per la seva erradicació tal com ho reconeixen les lleis i convenis internacionals; la Convención para la eliminación de todas las formas de discriminación contra la mujer (CEDAW), el Convenio del Consejo de Europa para prevenir y combatir la violencia contra la mujer y la violencia doméstica” (Conveni d’Istanbul) i la “Plataforma de Acción de Beijing.

 Des del Consell de Mallorca es vol:

  • Impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats en els diferents municipis, per eliminar i remoure els obstacles que dificulten la plena integració de les persones com a subjectes de drets.

  • Millorar la comprensió de les qüestions relatives a la igualtat de gènere.

  • Integrar la perspectiva de gènere dins l’àmbit del Consell de Mallorca i de tots els ajuntaments de Mallorca.

Des d’aquest apartat podreu accedir: al repertori de programes i campanyes d’igualtat duts a terme als diferents municipis de Mallorca; informació sobre tallers formatius i exposicions; punts d’informació i assessoria jurídica i psicològica per les dones; ajudes econòmiques per víctimes de violència de gènere; material fotogràfic; dies assenyalats en el calendari feminista... I molt més.

L'atenció a víctimes de violències masclistes no s'atura

L'atenció a víctimes de violències masclistes no s'atura

(16/03/2020)

El Consell garanteix l'atenció psicològica i jurídica tan presencial com per telèfon i el normal funcionament de les cases d'acollida

El Consell de Mallorca, seguint el Decret de Presidenta de la institució, que considera serveis essencials l'atenció a les víctimes de violències masclistes, garanteix l'atenció a les dones víctimes, ja sigui de manera presencial com telefònica, i en les cases d'acollida.

La Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del departament de Presidència ha reorganitzat el servei d'atenció psicològica per ajustar-lo a les circumstàncies derivades de l'estat d'alarma. D'aquesta manera, les sessions grupals s'han reprogramat i substituït per sessions individualitzades, que es poden fer tant per telèfon com de manera presencia a Palma i a la part forana. Les usuàries que ja tenien cites estan informades d'aquesta situació i a totes elles se'ls ofereix la possibilitat d'ajustar el servei a les seves necessitats i condicions personals. També continua operatiu el servei d'assistència i el servei d'informació que presta presencialment i telefònicament el Centre d'Informació a la Dona de Palma. Tots aquests serveis continuen atenent noves cites.

En aquest sentit, i tractant-se d'un col·lectiu especialment vulnerable, el Consell de Mallorca considera imprescindible estar a l'aguait de situacions de risc durant aquests dies de confinament i fa una crida a què tothom es mantingui alerta i reaccioni davant la sospita o cas de violència masclista.

Considera que s'ha d'insistir en el missatge de responsabilitat social envers les violències masclistes i insisteix a difondre els telèfons d'atenció a les víctimes, tant per elles mateixes com per les persones properes, com veïnats, familiars o coneguts. Per això demana la màxima difusió possible del telèfon d'atenció a la dona del Consell: 971 598205.

El Casal Ariadna, el servei d'habitatge per a dones víctimes i els seus fills o filles, continua funcionant amb normalitat i s'ha ajustat a les mesures de prevenció i protecció tant del personal que hi fa feina com de les usuàries. Això afecta les que ja hi són i als nous ingressos.

Tant els Agents d'Igualtat com el personal de la Direcció Insular d'Igualtat del Consell continuen operatius amb mesures de flexibilització laboral. D'altra banda, el Casal de la Dona ja va suspendre la setmana passada les activitats pròpies del Consell i les d'altres associacions que fan servir el local.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats