Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Igualtat

La desigualtat de gènere representa una problemàtica social estructural que persisteix a tot el món afectant majoritàriament a la vida i al potencial de les dones i les nines que conformen la meitat de la població mundial. 

Al llarg dels darrers segles, hi ha hagut un esforç per tal de pal·liar aquesta injustícia, lluitant per la seva erradicació tal com ho reconeixen les lleis i convenis internacionals; la Convención para la eliminación de todas las formas de discriminación contra la mujer (CEDAW), el Convenio del Consejo de Europa para prevenir y combatir la violencia contra la mujer y la violencia doméstica” (Conveni d’Istanbul) i la “Plataforma de Acción de Beijing.

 Des del Consell de Mallorca es vol:

  • Impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats en els diferents municipis, per eliminar i remoure els obstacles que dificulten la plena integració de les persones com a subjectes de drets.

  • Millorar la comprensió de les qüestions relatives a la igualtat de gènere.

  • Integrar la perspectiva de gènere dins l’àmbit del Consell de Mallorca i de tots els ajuntaments de Mallorca.

Des d’aquest apartat podreu accedir: al repertori de programes i campanyes d’igualtat duts a terme als diferents municipis de Mallorca; informació sobre tallers formatius i exposicions; punts d’informació i assessoria jurídica i psicològica per les dones; ajudes econòmiques per víctimes de violència de gènere; material fotogràfic; dies assenyalats en el calendari feminista... I molt més.

El Consell reforça els mecanismes de comunicació a les víctimes de violències masclistes

El Consell reforça els mecanismes de comunicació a les víctimes de violències masclistes

(20/03/2020)

Avui llença una campanya de difusió del telèfon d'atenció i enforteix el contacte directe amb les víctimes

El Consell de Mallorca, mitjançant la Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del departament de Presidència, inicia avui una campanya de difusió del telèfon d'atenció a víctimes de violències masclistes "L'atenció no s'atura. Telefona i t'atendrem". Es tracta d'una campanya que pretén d'una banda, difondre el telèfon d'atenció a víctimes (971 59 82 05) i per altra, arribar a la ciutadania en general perquè tengui especial cura de possibles situacions de violències masclistes.


"Hem de posar el focus en les persones i situacions de més vulnerabilitat, i les dones víctimes de violències masclistes són una prioritat. Els nostres esforços van encaminats a evitar que qualsevol dona que ho necessiti quedi desatesa" apunta la presidenta del Consell, Catalina Cladera. En aquest sentit, també es fa una especial atenció a la responsabilitat social de la ciutadania de Mallorca envers l'entorn proper, ja que s'anima a estar pendent de veïnades, familiars o conegudes, a fi d'evitar i denunciar situacions de violències.


D'altra banda, també s'han reforçat el sistema de comunicació directa amb les víctimes, aplicant estratègies confidencials de comunicació, per garantir un seguiment i contacte permanent amb elles. "Hem de mantenir com més vies de comunicació millor, i no només ara en la situació de confinament, sinó també per poder fer un seguiment una vegada acabi la situació d'alarma, ja que pot ser un moment crític per a les víctimes", explica la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.


El Consell ja va decretar els serveis d'atenció a víctimes de violències masclistes serveis essencials, i per tant, la institució insular manté els serveis d'informació, assessorament jurídic, atenció psicològica i el servei d'acolliment residencial. En aquest sentit també s'han intensificat les mesures de protecció i prevenció de contagis al casal d'acollida, tant per al personal que hi fa feina com les dones acollides, especialment en els nous ingressos.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats