Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Igualtat

La desigualtat de gènere representa una problemàtica social estructural que persisteix a tot el món afectant majoritàriament a la vida i al potencial de les dones i les nines que conformen la meitat de la població mundial. 

Al llarg dels darrers segles, hi ha hagut un esforç per tal de pal·liar aquesta injustícia, lluitant per la seva erradicació tal com ho reconeixen les lleis i convenis internacionals; la Convención para la eliminación de todas las formas de discriminación contra la mujer (CEDAW), el Convenio del Consejo de Europa para prevenir y combatir la violencia contra la mujer y la violencia doméstica” (Conveni d’Istanbul) i la “Plataforma de Acción de Beijing.

 Des del Consell de Mallorca es vol:

  • Impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats en els diferents municipis, per eliminar i remoure els obstacles que dificulten la plena integració de les persones com a subjectes de drets.

  • Millorar la comprensió de les qüestions relatives a la igualtat de gènere.

  • Integrar la perspectiva de gènere dins l’àmbit del Consell de Mallorca i de tots els ajuntaments de Mallorca.

Des d’aquest apartat podreu accedir: al repertori de programes i campanyes d’igualtat duts a terme als diferents municipis de Mallorca; informació sobre tallers formatius i exposicions; punts d’informació i assessoria jurídica i psicològica per les dones; ajudes econòmiques per víctimes de violència de gènere; material fotogràfic; dies assenyalats en el calendari feminista... I molt més.

El Consell presenta el còmic «Aurora Picornell: les bales no podran matar les idees»

El Consell presenta el còmic «Aurora Picornell: les bales no podran matar les idees»

(05/03/2020)

Durant l’acte s’ha fet un minut de silenci en memòria de Maria José Varela

La sala de plens del Consell de Mallorca ha acollit avui horabaixa la presentació de la biografia il·lustrada «Aurora Picornell: les bales no podran matar les idees», un còmic amb guió de Nina Parrón basat en el llibre de David Ginard “Aurora Picornell (1912-1937). De la història al símbol” i il·lustracions de Beatriz Colom.

Es tracta d’un nou exemplar de la col·lecció de còmics de la iniciativa del Consell «Mallorca té nom de dona», que pretén recuperar i difondre la contribució de les dones a la societat mallorquina.

«Aurora Picornell ja va encetar el programa d’actes de la Diada de Mallorca i, ara, torna a protagonitzar el primer acte que hem organitzat des del Consell per commemorar el Dia Internacional de la Dona» ha apuntat la presidenta Catalina Cladera durant la presentació del còmic. «No és casualitat», ha dit, «Aurora Picornell representa l’esperit del 8M i de la societat que volem; igualitària, feminista, integradora, progressista i que garanteixi els drets de totes les persones».

A l’inici de l’acte, s’ha fet un minut de silenci en memòria de Maria José Varela, qui va ser la primera directora insular d’Igualtat del Consell de Mallorca i una figura de referència en el moviment feminista de Mallorca.

A la presentació del còmic, a més de les autores de la biografia il·lustrada, ha assistit la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Esports, Bel Busquets; la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, així com altres consellers i conselleres de la institució insular.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats