Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Igualtat

La desigualtat de gènere representa una problemàtica social estructural que persisteix a tot el món afectant majoritàriament a la vida i al potencial de les dones i les nines que conformen la meitat de la població mundial. 

Al llarg dels darrers segles, hi ha hagut un esforç per tal de pal·liar aquesta injustícia, lluitant per la seva erradicació tal com ho reconeixen les lleis i convenis internacionals; la Convención para la eliminación de todas las formas de discriminación contra la mujer (CEDAW), el Convenio del Consejo de Europa para prevenir y combatir la violencia contra la mujer y la violencia doméstica” (Conveni d’Istanbul) i la “Plataforma de Acción de Beijing.

 Des del Consell de Mallorca es vol:

  • Impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats en els diferents municipis, per eliminar i remoure els obstacles que dificulten la plena integració de les persones com a subjectes de drets.

  • Millorar la comprensió de les qüestions relatives a la igualtat de gènere.

  • Integrar la perspectiva de gènere dins l’àmbit del Consell de Mallorca i de tots els ajuntaments de Mallorca.

Des d’aquest apartat podreu accedir: al repertori de programes i campanyes d’igualtat duts a terme als diferents municipis de Mallorca; informació sobre tallers formatius i exposicions; punts d’informació i assessoria jurídica i psicològica per les dones; ajudes econòmiques per víctimes de violència de gènere; material fotogràfic; dies assenyalats en el calendari feminista... I molt més.

El Consell de Mallorca penja la banderola amb motiu del Dia de la visibilitat lèsbica

El Consell de Mallorca penja la banderola amb motiu del Dia de la visibilitat lèsbica

(26/04/2019)

En commemoració del Dia de la visibilitat lèsbica, la institució ha penjat a totes les façanes del Consell de Mallorca una banderola de recordatori d'aquesta data. El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat han estat els encarregats de penjar-la a la seu del Consell.

Enguany és la primera vegada que la direcció insular d'Igualtat desenvolupa les recents competències en LGTBI transferides dia 1 de gener per part del Govern de les Illes Balears. La banderola s'ha penjat a la seu del Consell de Mallorca (Palau Reial), la Misericòrdia, les Llars de la infància i la joventut, a l'IMAS i als Espais de Dones.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats