Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Igualtat

La desigualtat de gènere representa una problemàtica social estructural que persisteix a tot el món afectant majoritàriament a la vida i al potencial de les dones i les nines que conformen la meitat de la població mundial. 

Al llarg dels darrers segles, hi ha hagut un esforç per tal de pal·liar aquesta injustícia, lluitant per la seva erradicació tal com ho reconeixen les lleis i convenis internacionals; la Convención para la eliminación de todas las formas de discriminación contra la mujer (CEDAW), el Convenio del Consejo de Europa para prevenir y combatir la violencia contra la mujer y la violencia doméstica” (Conveni d’Istanbul) i la “Plataforma de Acción de Beijing.

 Des del Consell de Mallorca es vol:

  • Impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats en els diferents municipis, per eliminar i remoure els obstacles que dificulten la plena integració de les persones com a subjectes de drets.

  • Millorar la comprensió de les qüestions relatives a la igualtat de gènere.

  • Integrar la perspectiva de gènere dins l’àmbit del Consell de Mallorca i de tots els ajuntaments de Mallorca.

Des d’aquest apartat podreu accedir: al repertori de programes i campanyes d’igualtat duts a terme als diferents municipis de Mallorca; informació sobre tallers formatius i exposicions; punts d’informació i assessoria jurídica i psicològica per les dones; ajudes econòmiques per víctimes de violència de gènere; material fotogràfic; dies assenyalats en el calendari feminista... I molt més.

Des del Consell de Mallorca volem denunciar la violació d'una jove durant les festes del Firo de Sóller

Des del Consell de Mallorca volem denunciar la violació d'una jove durant les festes del Firo de Sóller

(15/05/2019)

Tot el nostre suport a la víctima i des de la Direcció Insular d'Igualtat seguirem fent feina per erradicar les violències masclistes que afecten tantes dones a la nostra societat.

Donar les gràcies tant a l'Ajuntament de Sóller com a la Guàrdia Civil per la seva ràpida actuació i activació del protocol. També recordar la importància de campanyes de sensibilització i formació com No i Punt!, que ha servit per establir un protocol d'actuació a tots els agents implicats i així protegir a la víctima i evitar la seva revictimització. També felicitar a la víctima per tenir la valentia per denunciar l'agressió i encoratjar així a totes les dones que pateixen, han patit o patiran una agressió sexista.

 

Des de la Direcció Insular d'Igualtat també volem convidar als mitjans de comunicació a donar només la informació necessària d'un acte d'aquest tipus, sense entrar en detalls de com va ser l'agressió preservant així la intimitat de la víctima i també sense jutjar si la víctima havia begut o vestia de forma provocativa. És important adequar-se a la informació primordial per evitar una revictimització de la dona afectada o judicis erronis.

 

"L'alcohol no té res a veure amb aquesta agressió, és el masclisme que està present a les nostres festes i a la nostra societat." Ha declarat la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón.

 

A més a més, esperem que es trobi aviat a l'agressor i se l'hi apliqui la pena corresponent.

Documents relacionats

Tràmits i procediments relacionats