Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Una delegación Saharaui visita el Fons Mallorquí

Una delegación Saharaui visita el Fons Mallorquí

(17/05/2019)

El Fons Mallorquí ha rebut avui matí la visita de la nova presidenta de la Unió Nacional de Dones Sahrauís, Minetu Larabas Sueidat, acompanyada per la delegada sahrauí del Front Polisario per Espanya, Jira Bulahi Bad i el subdelegat a les Illes Balears Ali Salem.

Els ha acompanyat la presidenta de l'Associació d'Amics del poble Sahrauí, Catalina Rosselló i han estat rebuts pel vicepresident del Fons Mallorquí, Jesús Jurado, i la gerent de l'entitat, Antònia Rosselló.


El motiu de la visita ha estat presentar les noves línies de feina de la Unió de Dones. "La situació de les dones als campaments presenta nous reptes cada dia als quals hem de donar resposta. La dona sahrauí vol dur una vida normal, participar de les xarxes socials o augmentar la presència a l'àmbit polític tant nacional com internacional i hem de donar suport a aquestes inquietuds", ha explicat Larabas.


La gerent del Fons ha puntualitzat que la lluita del poble sahrauí és a molts nivells, no tan sols polític. "És una lluita diària de tota la societat per mantenir la moral alta, de les dones per oferir un plat als seus fills, per mantenir el temps ocupat... en definitiva, una lluita diària per viure dignament". Al respecte la Delegada Bulahi ha agraït al Fons tots els anys de suport al poble sahrauí, "un suport sincer que surt del coneixement profund de la nostra situació".


El vicepresident del Fons Mallorquí i del Consell de Mallorca Jesús Jurado ha manifestat el compromís polític del Fons amb el poble sahrauí "des de Mallorca es recolza la causa sahrauí i per part nostra sempre que ha fet falta ho hem manifestat públicament".


Convé recordar que el Fons Mallorquí impulsa projectes de salut als campaments sahrauís pràcticament des de la seva creació. També dóna suport a projectes d'ajut humanitari i darrerament s'hi ha dut a terme activitats de sensibilització, com ara l'impuls a l'agermanament entre centres escolars.


En la recepció s'ha parlat de la possibilitat de posar en marxa nous projectes per tal de reforçar els vincles de solidaritat i cooperació entre Mallorca i el poble sahrauí.