Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

TIC Mallorca participa en l’actualització de l’aplicació de cartografia municipal SITMUN

TIC Mallorca participa en l’actualització de l’aplicació de cartografia municipal SITMUN

(03/12/2019)

El Consell de Mallorca i el Consorci TIC Mallorca han participat en la VII Assemblea anual de la Xarxa Europea SITMUN, que s’ha celebrat durant el mes de novembre a Barcelona. SITMUN és una aplicació destinada a entitats supramunicipals amb l’objectiu d’apropar els Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) als ajuntaments. Això permet que els consistoris puguin tenir informació relacionada amb el seu territori, la qual cosa els serveix per elaborar recursos de competència municipal com guies de carrers, inventaris de serveis i equipaments o gestionar llicències d'obres.

Actualment, els socis tenen en funcionament diverses aplicacions municipals en la versió del SITMUN 2, però l’actualització de la tecnologia de les eines SIG requereix el desenvolupament d’una nova versió. Per això, el Consell de Menorca ha presentat un nou disseny de SITMUN 3. Ara, TIC Mallorca n’actualitzarà l’arquitectura, ja que el nou disseny implica algunes modificacions. Posteriorment, la Diputació de Lleida desenvoluparà l’aplicació de l’administrador. 

Formen part de la xarxa els consells insulars de Mallorca i Menorca, TIC Mallorca, les quatre diputacions catalanes, la Universitat de les Illes Balears i el Departament dels Pirineus Orientals (França), que ha estat l’última incorporació.