Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Reunió de la presidenta Cladera amb el sector primari per intensificar estratègies de foment del producte local i reactivació

Reunió de la presidenta Cladera amb el sector primari per intensificar estratègies de foment del producte local i reactivació

(15/04/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Ecomòmica i Densenvolupament Local, Jaume Alzamora, s'han reunit avui amb representants d'Asaja Balears, Unió de Pagesos i Unió de petits agricultors i ramaders (Upa-Aia). Es tracta de la primera trobada amb el sector primari de Mallorca, i que segueix la roda contactes iniciada per la presidenta amb els diferents sectors productius insulars per avaluar i promoure accions de reactivació econòmica i social derivada de la crisi sanitària.

"Posam a disposició dels ramaders i pagesos els recursos que tenim les administracions, per reactivar el nostre teixit productiu i empresarial i fomentar el canvi de paradigma, també en el producte local", ha apuntat la presidenta amb relació a aquesta primera trobada.

Cladera ha fet referència a la necessitat que tant consumidors com comerços i distribuïdors es comprometin amb el producte local de Mallorca "per donar sortida al nostre sector primari, que s'ha demostrat durant aquesta crisi que és fonamental i ha recuperat el valor que li correspon".

La presidenta ha explicat que aquestes reunions amb representants dels sectors productius, empresarials, sindicals o culturals s'emmarquen en l'elaboració d'un pla estratègic insular de mesures de reactivació econòmica i social, que se sumen a les ja posades en marxa en les darreres setmanes pel Consell.

A la reunió han participat el gerent d'Asaja, Joan Simonet; Sebastià Ordines, secretari general d'Unió de Pagesos; i Baltasar Martí, president de la Unió de petits agricultors i ramaders-Associació Intersectorial Agrària (Upa-Aia).