Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Reobren els refugis de Can Boi i Pont Romà de la Ruta de Pedra en Sec

Reobren els refugis de Can Boi i Pont Romà de la Ruta de Pedra en Sec

(21/05/2021)

La vicepresidenta Ribot: «conèixer la natura fa que l’estimem, que siguem conscients que existeix i que la vulguem protegir»

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, han visitat avui matí el refugi de Can Boi a Deià aprofitant el dia de la reapertura. El refugi de Pont Romà a Pollença també torna a obrir les portes avui, mentre que el refugi de sa Coma d’en Vidal té previst obrir a partir de dia 28 d’aquest mes.

La consellera Aurora Ribot, ha destacat que «després de tants de mesos tancats, els refugis de la Ruta de Pedra en Sec representen una bona oportunitat per a famílies amb pocs recursos, ja que els preus públics per dormir un vespre són assequibles per a totes les butxaques». «Conèixer la natura fa que l’estimem, que siguem conscients que existeix i que la vulguem protegir», ha afegit la consellera.

L’ocupació dels refugis es limita al 30 % i l’interior només és accessible per a la clientela, que ha de seguir el protocol de mesures contra la covid-19. Les habitacions només poder ser reservades per un únic nucli de convivència. Les terrasses i zones exteriors dels refugis estan oberts a tot el públic seguint les restriccions noves: 100 % de cabuda, 4 persones per taula (sense límit de nuclis) i tancament a les 22.00 h.

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha explicat que «de cada vegada la demanda per allotjar-se a refugis va en augment. Per això, des de Medi Ambient es seguirà promocionant la xarxa de refugis del Consell de Mallorca com una alternativa d’oci sostenible a l’abast de tothom».

A diferència de la resta de refugis de la xarxa insular, que estan oberts de dilluns a diumenge, Can Boi i Pont Romà només es poden reservar el divendres, dissabte i diumenge. Les reserves es poden fer en el web Caminsdepedra i en la Seu Electrònica del Consell de Mallorca.

Refugi de Can Boi  

Al refugi de Can Boi, s’hi pot arribar per l’etapa 4 de la Ruta de Pedra en Sec GR 221, iniciant el recorregut al refugi de Muleta. El refugi està situat a la serra de Tramuntana, a Deià, a la barriada des Clot, devora el torrent Major i amb una vista privilegiada sobre els espadats del Teix, es Puig, l’església i les marjades de sa Costa. La casa antiga fou restaurada i a l’interior hi ha la tafona amb els principals elements destinats a l’elaboració de l’oli (trull, premsa de biga, fornal i graners).

Consta de trenta-dues places: quatre dormitoris col·lectius (dos de quatre places, un de sis places i un de devuit). Disposa de sala menjador i sales d’estar, banys, dutxes, electricitat, aigua calenta, calefacció, Wi-Fi, telèfon i llar de foc. També hi ha servei de menjar i begudes. El refugi està adaptat per a persones amb discapacitat.

Refugi de Pont Romà

Al refugi de Pont Romà, s’hi pot arribar per l’etapa 7 de la Ruta de Pedra en Sec GR 221, iniciant el recorregut al refugi de So n’Amer a Lluc. Situat al nucli urbà de Pollença, devora el torrent de Sant Jordi, aquest refugi ocupa l’antic escorxador municipal i és un punt de partida excel·lent per passejar pel nucli antic de Pollença, amb nombrosos llocs d’interès com el pont antic que dona nom al refugi i que servia als pollencins per anar cap a l’horta de Cubelles.  

Consta de trenta-vuit places: quatre dormitoris col·lectius (un de dotze places, dos de vuit places, un de sis places i un de quatre places). Disposa de sala menjador i sales d’estar, sales d’usos múltiples, sala de reunions, banys, dutxes, electricitat, aigua calenta, calefacció, Wi-Fi, telèfon i llar de foc. També hi ha servei de menjar i begudes.

Més informació
•    Informació de tots els refugis
•    Reserves dels refugis