Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Pollentia mostra, un any més, la riquesa de la ciutat romana

Pollentia mostra, un any més, la riquesa de la ciutat romana

(21/07/2017)

Aquesta setmana, la ciutat romana de Pollentia ha tornat a obrir les portes per donar a conèixer l’estat actual de les excavacions arqueològiques que s’hi duen a terme. Les excavacions, que estan en marxa des de principis del mes de juliol, compten amb la participació de prop d’un centenar de persones.

Com ja és tradició, la ciutat romana de Pollentia ha celebrat aquest passat dijous una jornada de portes obertes al públic en general. La cita atrau any rere any nombrós públic assistent, que gaudeix d’una visita guiada de mà dels directors-arqueòlegs del jaciment: Miquel Angel Cau de la Universitat de Barcelona i Esther Chávez, de la Universitat de la Laguna.

 

“És una oportunitat única per conèixer d’aprop com es desenvolupa l’actual campanya d’excavacions”, explica la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, qui ha visitat el jaciment acompanyada de la regidora de Patrimoni de l’Ajuntament d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa i la directora general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Joana Català.

 

Enguany, el programa previst inclou continuar amb les prospeccions geofísiques que han de permetre aprofundir amb les investigacions del perímetre de la ciutat.

 

Les excavacions al jaciment, que estan en marxa des de principis del mes de juliol, es duen a terme a través del Consorci de la ciutat Romana de Pol·lèntia, integrat per l’Ajuntament d’Alcúdia, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el Ministeri de Cultura.