Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

null Nou impuls a la campanya “Separar ens uneix”

Nou impuls a la campanya “Separar ens uneix”

(19/12/2018)

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Medi Ambient, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern Balear i Ecoembes donaran un nou impuls a partir de demà a la campanya de conscienciació “Separar ens uneix”, protagonitzada per l’actor mallorquí Toni Gomila. Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar a la ciutadania de la importància de separar bé els residus, especialment els envasos de plàstic, llaunes i brics (contenidor groc), així com els envasos de paper i cartró (contenidor blau) a casa perquè després es puguin reciclar de manera eficient.

 

Durant els propers mesos la campanya estarà activa als mitjans de comunicació balears, xarxes socials i a les principals línies d’autobús urbà i interurbà. A més, durant el període de vacances nadalenques es potenciarà el missatge informatiu de què fer amb els residus derivats d’aquestes festes.

 

A la campanya també es reforçarà la informació relativa a la ruta que segueixen els residus una vegada dipositats a cada contenidor. Es vol desmuntar així la llegenda urbana que diu que tots els residus s’incineren, fent valer l’esforç de cada ciutadà quan separa bé.

 

Tota la informació sobre aquest projecte es pot trobar a la pàgina web: www.separaensuneix.net

 

A Mallorca a 2017 es varen recuperar 17.217 tones d’envasos, 31.041 tones de paper i cartró, 26.647 tones de vidre i 22.359 tones de matèria orgànica. Tot i així s’ha de seguir fent feina per complir amb la normativa europea que marca que al 2020 la recollida selectiva ha de ser del 50%.