Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Mobilitat i Infraestructures visita l’inici de les obres de millora de la carretera de S’Arracó a Sant Elm

Mobilitat i Infraestructures visita l’inici de les obres de millora de la carretera de S’Arracó a Sant Elm

(19/10/2022)

La intervenció millorarà el ferm de la carretera Ma-1030 i té un pressupost de 100.000 euros

El departament de Mobilitat i Infraestructures ha iniciat avui les obres de millora de la carretera de S’Arracó. La intervenció reforçarà i millorarà el ferm de la Ma-1030, a l’arribada al nucli de Sant Elm, en Andratx.


Avui han visitat el municipi per supervisar aquest inici d’obres el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano; la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez i la batlessa d’Andratx, Estefanía Gonzalvo.


Aquesta actuació, amb un pressupost de 100.000 euros i que abastarà el darrer tram de la via arribant a Sant Elm, té com a objectiu millorar les condicions de seguretat de la via i augmentar la comoditat dels usuaris i les usuàries d’aquesta carretera. Concretament, en el tram on s’intervindrà, el paviment es troba desgastat, a més, és lliscant sobretot en les zones d’ombries de la muntanya.


El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha explicat que «aquesta actuació s'emmarca dins la nova estratègia i planificació d’obres que hem iniciat després de l’estiu. Amb els nous contractes de carreteres, formalitzats en agost -els quals suposaran per als anys vinents una inversió de més de 53 milions d’euros-, estem començant a desenvolupar tot una sèrie d'importants obres per tota l’illa. Aquesta mateixa setmana, hem visitat Sa Pobla per anunciar la inversió de 200.000 euros per la millora de les tres carreteres d’entrada al municipi. Des de la passada setmana, estem asfaltant la carretera que travessa Costitx, i en els pròxims dies i setmanes, anunciarem tot un grapat de noves actuacions en altres municipis. Avui, ens hem apropat a Andratx per donar llum verd a l’inici d’aquesta rellevant actuació».

El conseller Sevillano ha afegit que «fa anys que es demanava millorar el ferm entre S’Arracó i Sant Elm. És veritat que es tracta d’una carretera amb un asfalt molt degradat, especialment en el tram en el qual ara actuen, però són conscients que es requereix una reforma més integral de tota la via i per això hem iniciat la redacció d’un nou projecte. No obstant això, com que aquest projecte haurà de menester un temps per la seva redacció i tramitació, no hem volgut esperar i comencen avui les obres d'aquest tram. Així doten de major seguretat i comoditat a la carretera pels usuaris».

Cal recordar que aquesta intervenció acabarà el divendres 21 d’octubre.