Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Mobilitat i Infraestructures intensifica la neteja de pintades vandàliques

Mobilitat i Infraestructures intensifica la neteja de pintades vandàliques

(18/03/2022)

Durant desembre i gener s’ha actuat en 33 zones de via de cintura i s’han sanejat més de 100 pintades, allunyades radicalment de l’art i que perjudiquen el medi ambient

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha intensificat la neteja de pintades vandàliques i ha actuat en 33 zones de la via de cintura, un espai perjudicat especialment, per restituir-lo. Durant gener i desembre s’han sanejat més de 100 pintades, radicalment allunyades de concebre’s com a art urbà i que perjudiquen el medi ambient i el paisatge. 

El Departament de Mobilitat i Infraestructures actua de manera habitual netejant les zones afectades, un treball que s’ha intensificat durant els últims mesos mitjançant actuacions diverses en la via de cintura de Palma, una zona especialment perjudicada, així com en altres zones de l’illa. El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, creu que els autors d’aquestes pintades vandàliques haurien de ser conscients del mal que causen a les infraestructures, així com al medi ambient i al paisatge. 

Iván Sevillano incideix que «pal•liar els actes vandàlics és una obligació de les administracions, però també ho és recordar que actuar en detriment de les infraestructures públiques és anar en contra del bé comú i de l’interès general». Així, Iván Sevillano ha recordat que «les pintades sobre les quals actuam estan allunyades radicalment de l’art urbà, són pintades vandàliques sobre les quals s’ha de posar remei. Intervenir en aquestes zones és una tasca habitual del departament i seguirem reforçant-les. A més, de manera constant també hi plantam vegetació, per cobrir aquestes zones i impedir que es tornin a vandalizar, així com per afavorir la protecció mediambiental i millorar el paisatge de l’illa». 

Segons el Departament de Mobilitat i Infraestructures, el treball de neteja de grafits, que és una actuació habitual, continuarà intensificant-se fins a erradicar el màxim de pintades vandàliques. El Departament de Mobilitat i Infraestructures fa una crida a tota la ciutadania perquè tengui cura del medi ambient i apel•la a no cometre aquests actes de vandalisme, «que res tenen a veure amb l’art urbà, ni tan sols amb la creativitat i que lluny estan d’aportar valor a la imatge de la zona a la qual perjudiquen» ha afegit Iván Sevillano. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que «aquestes actuacions de neteja són essencials per estimular i promoure entorns públics respectuosos i col•lectius, recordem que les infraestructures han d’estar a l’abast de tothom, no d’uns pocs que la vandalitzen».