Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás L’IMAS estén les mesures de prevenció als centres de la Xarxa Pública de serveis per a Persones amb Discapacitat

L’IMAS estén les mesures de prevenció als centres de la Xarxa Pública de serveis per a Persones amb Discapacitat

(12/03/2020)

La Direcció Insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social treballa en coordinació amb la Conselleria de Salut i el Ministeri de Sanitat per a prevenir la propagació del COVID-19.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha començat a aplicar els protocols actualitzats per a la prevenció del COVID-19 als centres  de la Xarxa Pública de serveis per a Persones amb Discapacitat  de Mallorca.

Des de l’IMAS es recomana a tots els centres concertats que atenen persones amb discapacitat que comencin a aplicar les següents mesures:

-    Limitar les visites als usuaris de serveis residencials . Que es facin només d’una persona i evitar visites amb infants.
-    Restringir l’accés a serveis d’atenció diürna  a persones  amb  simptomatologia respiratòria.
-    Limitar les visites de persones que hagin estat a les zones de risc els darrers 14 dies. Les zones de risc poden variar i s’ha de consultar sempre informació oficial i actualitzada.
-    Informar a través de carteleria als llocs més visibles del centre de les mesures higièniques de rentat de mans i d’higiène respiratòria.
-    Formar i educar als usuaris dels centres, a les families i treballadors  en les mesures higièniques de rentat de mans i d’higiène respiratòria.

Donada la vulnerabilitat de les persones ateses i la dificultat que tindran alguns usuaris per dur a terme els protocols recomanats, es demana la col·laboració dels professionals de les entitats que els atenen per cumplir en la mesura que sigui posible el risc de contagis com acció preventiva necessària.