Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Els camps de futbol de Mallorca demanen més de 500 contenidors de reciclatge

Els camps de futbol de Mallorca demanen més de 500 contenidors de reciclatge

(19/09/2022)

La vicepresidenta Ribot ha recordat que: «hem d’evitar que els residus acabin dins la fracció de rebuig»

Un total de 43 clubs de futbol de Mallorca han sol·licitat contenidors de reciclatge per als seus camps de futbol, gràcies al conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca, la Federació de Futbol de les Illes Balears i Ecoembes, amb l’objectiu de recuperar residus dels camps de futbol. En total s’han repartit 510 contenidors: 270 per a envasos lleugers i 240 per reciclar paper i cartró.  

Amb l’objectiu d’implementar el sistema de recollida selectiva d’envasos a les instal·lacions esportives de Mallorca, aquestes tres entitats es varen comprometre a posar en marxa iniciatives de conscienciació social i sensibilització sobre la recollida selectiva de residus d’envasos domèstics i el reciclatge, entre el personal i les persones usuàries de les instal·lacions.

L’objectiu del conveni és recuperar els residus que es generen a les competicions esportives. Les tres institucions col·laboraran en la implantació d’un sistema de recollida selectiva a les instal·lacions on els clubs que formen part de la FFIB desenvolupen l’activitat, per fer una gestió correcta dels residus de paper i dels envasos que s’hi generen.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha recordat que «hem d’evitar que els residus acabin dins la fracció de rebuig i, per tant, destruïts a la incineradora. Per això, treballarem per arribar al món del futbol professional de Mallorca, present a tots els municipis i que genera gran afició entre gent de totes les edats».

Per la seva banda, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha explicat que «la separació en origen, també als camps de futbol, requereix una participació activa de les persones i la conscienciació ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva per al reciclatge posterior».

La Federació de Futbol de les Illes Balears va fer arribar un comunicat a totes les seves entitats perquè sol·licitassin els contenidors i s’ha coordinat amb els clubs i les entitats per a la implantació de poals i papereres. La gestió i distribució de les papereres i contenidors a cada un dels clubs sol·licitants l’ha duit a terme l’empresa Ecoembes.