Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Teatre Principal tanca els projectes educatius amb un fi de curs virtual

El Teatre Principal tanca els projectes educatius amb un fi de curs virtual

(19/06/2020)

El Teatre Principal de Palma ha tancat aquests dies els diversos programes inclosos dins el projecte educatiu que s’han desenvolupat al llarg del curs. La situació de crisi sanitària provocada per la pandèmia mundial de la covid-19 ha impedit celebrar la fi de curs amb normalitat i per això s’ha optat per realitzar vídeos de les activitats que es poden visualitzar a les xarxes socials del Teatre Principal.

Ficcions


El programa Ficcions ha comptat amb la participació d’una seixantena d’alumnes de l’IES Madina Mayurqa de Palma, l’IES de Marratxí, Sant Francesc de sa Pobla i el CIDE de Palma.

Ficcions és un programa adreçat a estudiants de secundària que treballen amb texts teatrals contemporanis que s’han escrit expressament per a l’ocasió. En aquest cas, els alumnes citats, coordinats per Sergi Baos, han treballat les obres Latituds, de Marina Salas, seleccionada a través de la convocatòria anual de textos, i Cors d’aigua, de Núria Rosselló, alumna que havia participat el curs passat en Veus emergents, projecte del Teatre Principal per a joves que es volen iniciar en el món de la dramatúrgia.

Aquest programa, Ficcions, vol propiciar el contacte entre els centres educatius i els dramaturgs contemporanis de les Illes Balears, tot creant un banc de textos teatrals adaptats a les necessitats d’una aula de secundària. La valoració per part de docents d’aquesta iniciativa, que va començar fa dos anys) és molt positiva, ja que acosta el jovent a l’escriptura teatral d’una manera pràctica, i serveix d’activitat de mediació cultural per propiciar l’assistència al teatre de gent jove de manera regular.

Precisament, avui s’obrirà la convocatòria perquè els autors i autores interessats puguin presentar les seves propostes de text amb vista a l’edició de Ficcions del curs 2020-2021.


Aules Obertes


Una de les novetats d’enguany han estat les Aules obertes de teatre, tallers teatral oberts al públic en general que han impartit Mar Fiol i Carles Pujols. En total, hi ha participat 28 alumnes, que a mitjan març varen substituir les classes presencials per classes telemàtiques. A partir del dilluns 22 també hi haurà a les xarxes socials del teatre vídeos explicatius de la feina feta ja que no s’ha pogut celebrar la fi de curs amb una representació sobre l’escenari com estava previst.

El proper dilluns també s’obrirà la preinscripció per a les Aules obertes del curs que ve, un programa que estarà condicionat, tant en el nombre de participants com en el tipus d’activitat, per les normes que es derivin de les autoritats sanitàries.

Veus emergents i noSaltres

Els altres projectes inclosos dins el catàleg d’activitats educatives del Teatre Principal eren Veus emergents (un programa per a joves de secundària que volen aprendre a escriure teatre, enguany impartit per Jaume Miró, en el qual han participat 8 alumnes d’entre 13 i 18 anys) i noSaltres, taller performàtic dirigit per Irene Pascual que s’ha duit a terme amb 17 joves dels municipis de Petra, Sineu i Lloret.

També cal destacar que durant el curs 2019-2020, fins el mes de març, el Teatre Principal va rebre la visita de 430 escolars, de diversos centres i instituts de Mallorca. La crisi sanitària va impedir la visita de 260 alumnes més aquesta primavera.