Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El Departament de Mobilitat i Infraestructures demana al Govern central una pròrroga fins el 2021 en la caducitat de la ITV de vehicles particulars i professionals

El Departament de Mobilitat i Infraestructures demana al Govern central una pròrroga fins el 2021 en la caducitat de la ITV de vehicles particulars i professionals

(06/05/2020)

La institució insular vol evitar multes o problemes amb les asseguradores per circular amb la inspecció caducada així com altres inconvenients derivats per al sector del transport.

El Consell de Mallorca ha demanat al Govern de l’Estat que decreti una moratòria des de l'aixecament de l'estat d'alarma o reobertura de les estacions, i fins a final d'any, per evitar els perjudicis que pugui ocasionar a particulars i empreses circular amb la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) caducada. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, assegura a una carta enviada aquest dimecres a la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, que “empatitz amb la ciutadania i els professionals que es poden veure exposats, amb l'aixecament de l'estat d'alarma, tant a sancions o multes de trànsit, com a que la seva asseguradora no doni validesa a la cobertura de la pòlissa obligatòria”, i li demana “que aquestes qüestions quedin completament blindades”. 

El servei de la ITV va quedar suspès a tot l’Estat el passat 16 de març, quan va entrar en vigor l’Estat d’Alarma decretat per l’executiu central per la crisi de la covid-19. Una vegada es torni a reprendre el servei, als usuaris que tenien cita durant aquest període d’inactivitat es sumaran els que han de passar la inspecció després de l’aixecament i es generarà una demanda excessiva a tot el territori nacional. La institució insular ja fa feina per alleugerir el repunt que generarà.

Tot i això, recorda el conseller insular en la missiva, “la capacitat inspectora de les estacions te un límit al qual s’afegirà la implantació de les mesures i protocols de protecció contra el coronavirus per a la seguretat de persones usuàries i treballadors. Una qüestió que previsiblement disminuirà la capacitat de les inspeccions.”  

Sevillano explica també que li “preocupa la incertesa de transportistes en els passos duaners, i l'accés als embarcaments de mercaderies i altres, en els ports de l'Estat. D'especial rellevància per a Mallorca, per motius obvis.”