Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El Consell convida a assistir a la 13a mostra de cinema de muntanya de Palma 2022

El Consell convida a assistir a la 13a mostra de cinema de muntanya de Palma 2022

(11/10/2022)

La consellera Garcías destaca la diversitat de produccions audiovisuals de diferents muntanyes del món, entre elles les que formen part d'aquest territori de Mallorca declarat patrimoni mundial

El Consell de Mallorca convida a assistir a la 13a mostra de cinema de muntanya de Palma 2022. Aquesta edició presenta una extensa programació que es projectarà a diferents espais de Palma, entre ells el Teatre Principal. Durant nou dies, del 17 al 25 d'octubre, els espectadors podran gaudir de les darreres produccions cinematogràfiques de muntanya, dels premiats a la selecció de curtmetratges i d'altres activitats.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha destacat la diversitat d'audiovisuals realitzats a diferents muntanyes del món, entre les que hi ha també les de la Serra de Tramuntana, que formen part d'aquest territori de Mallorca declarat patrimoni mundial. El Consell col·labora a la Mostra, a través del Consorci Serra de Tramuntana i també del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. La consellera Bel Busquets, ha remarcat la consolidació d'aquesta mostra.

A més de produccions cinematogràfiques, aquesta nova edició també inclou la venda de llibres, un contacontes i un debat al qual participarà el director insular de Territori, Miquel Vadell i que es durà a terme el dilluns 24 d'octubre, al centre de cultura 'Sa Nostra' sobre l'ús públic de la muntanya i la seva conservació.

El darrer dia, el dimarts 25 d'octubre al Teatre Principal de Palma, es projectarà el documental de Toni Escandell i Marina Seguí, Mallorca, l'illa Mare sobre la biodiversitat i la història de l'illa. A la 13a mostra de cinema de muntanya hi ha audiovisuals i curtmetratges d'Itàlia, d'Iran, d'Argentina, de Polònia, de Bèlgica i dels Estats Units.

Mallorca 5000 Skyrunning
La consellera Garcías, també ha assistit aquest dimarts a la presentació de la Mallorca 5000 Skyrunning. Una carrera de llarga distància per muntanya organitzada pel club Matinam x Somiar i Secció de Muntanya Pollença. La seva distància és de 66 km amb 5000 m+ i 10.000 metres acumulats, recorrent alguns dels cims emblemàtics de l'illa de Mallorca. El recorregut transcorre pel paratge natural de la Serra de Tramuntana.