Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El conseller Alzamora aprofita el Dijous Bo d'Inca per fer una crida a la compra de producte de Mallorca

El conseller Alzamora aprofita el Dijous Bo d'Inca per fer una crida a la compra de producte de Mallorca

(17/11/2022)

El responsable insular de Promoció Econòmica assegura que l'adquisició de productes, béns i serveis fets a l'illa contribueix a combatre la inflació

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha fet avui una crida al consum de productes locals com a mesura de contenció de la inflació. Alzamora ha animat a la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre zero des d'Inca, on ha acudit per participar del Dijous Bo.

Durant la visita, el conseller insular ha recordat que amb una inflació molt elevada si s'incentiva la compra de productes de proximitat s'abarateixen els costos i es dinamitza l'economia local. "En una conjuntura com l'actual resulta del tot imprescindible fomentar el consum de productes locals. Tenen molta qualitat, i en la majoria dels caos són més barats, ja que no repercuteixen el preu del transport, que en el nostre cas per mor de la insularitat, suposa un afegit molt important".

Segons Alzamora, fires com les del Dijous Bo són un gran aparador comercial. No obstant ha alertat que cal anar amb compte amb alguns productes que s'anuncien erròniament com a fets a l'illa i no ho són. "Tenim ja experiència en casos com en el de la tela de llengües. Ara feim feina per obtenir un segell de reconeixement europeu per evitar la comercialització fraudulenta", ha assenyalat.

Amb tot, Alzamora destaca que les fires comercials que se celebren als municipis són un agent dinamitzador de primer ordre que compten amb diferents línies d'ajudes per part del Consell de Mallorca.