Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El Consell restableix part del seus serveis amb l’entrada a la Fase I de desescalada

El Consell restableix part del seus serveis amb l’entrada a la Fase I de desescalada

(10/05/2020)

Les estacions de la ITV s'obriran de nou al públic aquest dimarts

El Consell restablirà part del seus serveis a la ciutadania amb l’entrada de Mallorca a la Fase 1 de desescalada a partir de demà, dilluns 11 de maig. La institució insular incorporarà gradualment el personal als seus llocs de feina, amb flexibilitat horària, tot i que prioritzarà la continuïtat del teletreball, sempre que sigui possible.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures reobrirà, a partir del dimarts 12, les estacions de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) i es reprendrà la activitat, respectant les cites atorgades. A partir del dilluns 18 es tornarà a posar en marxa el servei de cita prèvia i es donarà prioritat als usuaris que tenien cita prèvia durant l’estat d’alarma i la van perdre.

Per la seva banda, la Direcció Insular de Família i Menors, depenent del Departament de Drets Socials, habilitarà nous espais de feina per poder reprendre entrevistes amb famílies (adopcions, seguiments d’acolliments, valoració de famílies en declaració de risc, etc) i les visites de familiars (tant als menors que són a centres com als que són amb famílies d'acollida). Una altra direcció insular del Departament, la de Gent Gran, estudia recuperar activitat i serveis als residents com el de perruqueria, disponible en alguns dels centres de majors, complint, en tots els casos, les mesures sanitàries.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) manté tots els serveis essencials que li són propis, amb l’atenció assistencial a residències de gent major, menors i inclusió social. L’atenció a la ciutadania es fa telemàticament, i de forma presencial en casos d’emergència.

Com a serveis essencials, Bombers de Mallorca i els serveis d'lgualtat, també continuen operatius. El Centre d’Informació de la dona seguirà funcionant, amb cites presencials i atenció telefònica, així com la resta de serveis i centres d'atenció a víctimes de violències masclistes.

També es reobren les rutes senderistes. Els agents de Medi Ambient seran físicament a les rutes, encarregats de que els visitants, esportistes o senderistes compleixin les normes de seguretat. Les rutes estan obertes i subjectes a les franges horàries i de zonificació. Sa Dragonera, Raixa i els refugis de gestió pròpia encara no estaran oberts al públic, però es permetrà l’accés al personal del Consell per dur a terme tasques de manteniment.

Els hipòdroms de Son Pardo i Manacor seguiran tancats al públic en general, però els membres federats poden accedir a les instal·lacions per entrenar. El poliesportiu de Sant Ferran no estarà operatiu perquè les instal·lacions continuen acollint a persones sense sostre.

El Teatre Principal de Palma manté la suspensió de la programació pel que resta de temporada. Amb l’inici de la Fase 1 de desescalada, es reprèn de manera progressiva la reincorporació del personal del teatre, respectant sempre els protocols legalment establerts i prioritzant el teletreball. Aquesta reincorporació inclou el personal de taquilla per atendre possibles retorns d’entrades ja adquirides d’espectacles anul·lats o ajornats.

Els museus i sales d'exposicions del Consell romandran tancades de moment. El Museu de Mallorca té intenció de reobrir les seves instal·lacions al públic dilluns 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. La Fundació Mallorca Literària tampoc obrirà les cases museu de moment i es concentraran en seguir fent programació d’activitats en línia.

L’obertura de les biblioteques es farà de manera progressiva. El primer servei que es reprendrà és el de préstec. Es farà durant els pròxims dies, tot d'una que es puguin instal·lar les mesures de seguretat necessàries per a garantir la salut de treballadors i usuaris.

El Registre General és un servei essencial i ja estava operatiu a la oficina de la Llar de la Joventut.