Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás El Consell promou les vies ciclistes amb l'objectiu de difondre el Patrimoni de Mallorca a través d'una mobilitat sostenible

El Consell promou les vies ciclistes amb l'objectiu de difondre el Patrimoni de Mallorca a través d'una mobilitat sostenible

(19/11/2021)

La institució insular difon vídeos explicatius de les rutes cicloturístiques senyalitzades amb fons de l'ITS

El Consell difon vídeos explicatius de les rutes cicloturístiques amb l'objectiu de difondre el Patrimoni de Mallorca a través d'una mobilitat sostenible. Les 16 rutes ciclistes senyalitzades segons el tipus de vies, indicadors de dificultat i seguretat o punts d'interès paisatgístic i cultural està recollida en els 582 elements de senyalització que serveixen de guia tant a residents com a practicants del ciclisme de dins i defora de l'illa. La senyalització d'aquestes vies ciclistes formen part d'un projecte finançat amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible per un import de 246.046,83 euros.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías ha destacat la importància de "conèixer Mallorca d'una forma respectuosa amb el territori i també els beneficis del turisme esportiu sostenible". D'altra banda, Garcías també ha incidit en el fet que la senyalització "indica els recorreguts més segurs per anar de poble en poble, evitant les vies més perilloses".

Els 582 elements de senyalització fan referència a quatre temàtiques: Llogarets, Fars, Ermites i Serra i estan ubicats a quatre sectors de Mallorca, Llevant, Central, Ponent i Nord, i indiquen quatre nivells de dificultat. Hi ha panells informatius amb un mapa de Mallorca amb les 16 rutes cicloturístiques, a l'entrada i a la sortida de cada poble. També es poden trobar panells complementaris, que indiquen característiques específiques de la via, com l'inici de grans pujades, els colls o puigs. Els senyals amb fletxes indiquen les vies més segures que comuniquen els municipis i els punts d'interès de Mallorca.

Vídeos

Vídeo vies ciclistes