Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell i el Palma Futsal incorporen un futbolí humà a les activitats de difusió dels valors de l'esport entre els infants i joves

El Consell i el Palma Futsal incorporen un futbolí humà a les activitats de difusió dels valors de l'esport entre els infants i joves

(29/01/2018)

El vicepresident primer, Francesc Miralles, i el president del Palma Futsal, Miquel Jaume han fet balanç avui de la col·laboració que manté la Direcció Insular d'Esports i el club de futbol sala dins el programa "Jugam amb l'elit" per a la difusió dels valors de l'esport entre els més joves, dins i fora de l'àmbit escolar. En el que duim de curs ja s'han organitzat més de 60 activitats, que han beneficiat 24.000 infants.

El programa "Jugam amb l'elit" va néixer l'any 2015 amb la intenció de difondre els valors de l'esport entre els infants i joves, una línia de feina en la qual la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca treballa intensament amb la col·laboració de 10 clubs d'elit: el Palma Futsal, l'Espanya Hoquei Club, el Collerense, el Reial Mallorca, Son Sardina, l'Atlètico Baleares, l'Iberostar Palma, Discaesports, el Club Voleibol CIDE i el Club Voley Palma. 

 

"Els clubs i esportistes d'elit sou un gran referent per als joves esportistes", ha assenyalat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles davant els responsables tècnics, esportius i la plantilla del primer equip del Palma Futsal: "vosaltres sou uns grans aliats d'aquesta institució a l'hora de difondre els valors de l'esport entre els més joves com la importància del joc net, la solidaritat en el camp, el respecte al contrari, la igualtat d'oportunitats...valors cabdals en l'esport base". 

 

Dins el programa "Jugam amb l'elit", la Direcció Insular d'Esports juntament amb els clubs d'elit organitza diades esportives prèvies als partits professionals d'aquests equips i també coordina un programa de visites escolars d'aquests clubs i esportistes d'elit per tal que puguin transmetre els valors positius que aporta l'esport als infants i joves d'arreu de Mallorca. Durant la primera temporada d'aquest programa, el curs 2016-2017 es varen organitzar més de 70 activitats i enguany, des de l'inici de curs escolar ja s'han desenvolupat més de 60 activitats en les quals han participat 24.000 infants. 

 

Miralles ha destacat que el Palma Futsal "fos el primer club en creure en aquest projecte i en dipositar en nosaltres la confiança i la voluntat de treballar per fer arribar els valors positius de l'esport als més petits". 

 

Per al president del Palma Futsal, Miquel Jaume, "és un orgull fer feina amb el Consell de Mallorca. Hi ha molt bona sintonia, moltes ganes de fer coses. Noltros cuidam moltíssim la part social del club des de fa molts anys. Ser un club de referència per als més petits és molt agraït: estan encantats de rebre a les escoles els jugadors professionals. I aquest futbolí humà és una novetat que tindrà molta rellevància". 

 

Un punt de vista que ha reforçat l'entrenador del Palma Futsal, Antonio Vadillo, per a qui "és molt important estar al costat dels més petits. Amb la presentació d'aquest futbolí és com pujar un esglaó més en temes socials. Volem seguir essent una referència no tan sols en l'àmbit esportiu sinó també en aspectes socials". 

 

El futbolí humà que avui s'ha presentat al Centre Cultural la Misericòrdia s'integrarà a partir d'ara en les diferents activitats que es promoguin dins el programa "Jugam amb l'elit", ja siguin diades esportives o visites als centre educatius. A la presentació d'aquest dilluns han estat presents el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la directora insular d'Esports, Margalida Portells; el president del Palma Futsal, Miquel Jaume; el director esportiu del club, José Tirado; l'entrenador del Palma Futsal, Antonio Vadillo i la plantilla del primer equip.