Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell divulgarà a les escoles un audiovisual basat en el projecte “Passes per en Pau” de Tòfol Castanyer

El Consell divulgarà a les escoles un audiovisual basat en el projecte “Passes per en Pau” de Tòfol Castanyer

(11/12/2017)

La Doble Ultra Tramuntana que realitzarà Tòfol Castanyer aquest cap de setmana és un exemple clar de l’esport al servei de valors com la solidaritat. Per això, aquest repte, que pretén sensibilitzar la societat davant les malalties rares, arribarà a les escoles a través d’un audiovisual dins el programa de curses infantils per la Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca.

La Distròfia Muscular de Duchenne és una malaltia que afecta el sistema muscular i que provoca la pèrdua de la seva funció. Els afectats, 1 de cada 3.500 nins de tot el món, acaben perdent del tot l’autonomia. La debilitat muscular progressiva comporta problemes mèdics greus i la cadira de rodes es fa imprescindible a partir dels 12 anys. Aquesta és la situació en què es troba en Pau, un jove de Sóller, que inspira el repte de la Doble Ultra Tramuntana Solidària de Tòfol Castanyer.

 

Un repte que compta amb el suport del Consell de Mallorca a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports i del Consorci de la Serra de Tramuntana. La col·laboració institucional s’emmarca dins el programa que impulsa la Direcció Insular d’Esports “Curses infantils Serra de Tramuntana”, en el qual col·labora Tòfol Castanyer amb l’organització de les curses –fins a onze en aquesta darrera edició- i també amb un programa paral·lel de tallers i conferències que l’atleta imparteix a les escoles.

 

“Estic molt orgullós del programa de curses infantils no competitives que feim amb el Consell” ha explicat Tòfol Castanyer “i de les xerrades sobre els valors de l’esport a les escoles on cada vegada parlam més de sostenibilitat, de respecte per la natura i també de solidaritat. En aquest cas el projecte d’en Pau és solidaritat en estat pur i a partir d’un espai tan nostre com és la Serra de Tramuntana. Una doble ultra que pot representar un esforç important però molt més gran és l’esforç que fan les persones com en Pau i les seves famílies en el seu dia a dia”.

 

Sóller-Pollença-Andratx-Sóller. Aquest és l’itinerari que seguirà la Doble Ultra Tramuntana que Tòfol Castanyer iniciarà aquest divendres, 15 de desembre. Un repte que serà enregistrat en les seves diferents etapes i formarà part d’un audiovisual d’uns dotze minuts que “ajudarà a perllongar el projecte més enllà d’aquest repte”, apunta Castanyer, “i que recorrerà les escoles amb les xerrades que feim dins el circuit de curses infantils Serra de Tramuntana”. Aquí és on entra en joc la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell: “és una manera de retornar la generositat d’en Tòfol i la seva vinculació als programes que impulsam des de la Direcció Insular d’Esports”, ha explicat el vicepresident primer, Francesc Miralles, “és un exemple clar de com l’esport aconsegueix unir la societat civil i les institucions per dur endavant projectes més enllà de l’àmbit esportiu com és aquesta iniciativa solidària que té a veure amb la integració social”.

 

Tòfol Castanyer és “l’ambaixador de la Serra de Tramuntana davant els nins”, en paraules de Mercedes Garrido, vicepresidenta del Consorci de la Serra de Tramuntana i consellera de Territori i Infraestructures: “el programa de curses i de xerrades a les escoles el que cerquen és acostar la Serra de Tramuntana i que tothom conegui el nostre patrimoni. Esports i cultura van units en aquest cas en un programa en què infants i joves coneixen, estimen i fan seu aquest paisatge, patrimoni mundial de la UNESCO”.

 

Durant l’acte de presentació del vídeo educatiu que s’elaborarà a partir de la Doble Ultra Tramuntana Solidària també s’han presentat les primeres proves de la camiseta del repte, dissenyades per Kílian Jornet, que se produiran per encàrrec i s’enviaran al domicili corresponent a partir de dilluns que ve. Castanyer també ha tengut paraules d’agraïment per la implicació de l’Ajuntament de Sóller i de totes les escoles del municipi que han organitzat diferents accions de suport al repte –curses solidàries, xocolatades, concert de nadales...-.

 

A l’acte de presentació, celebrat aquest migdia al Centre Cultural la Misericòrdia, han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; la directora insular d’Esports, Margalida Portells; el batle de Sóller, Jaume Servera; el director insular de Modernització i Innovació, Josep Lluís Colom; l’esportista Tòfol Castanyer i Xisco López, director del projecte.