Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

null El Consell destina 2,3 milions d'euros a l'Ajuntament de Palma per les inversions de capitalitat

El Consell destina 2,3 milions d'euros a l'Ajuntament de Palma per les inversions de capitalitat

(19/12/2018)

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma han signat l’acord de col·laboració conveni entre les dues institucions per actuacions d'inversió a la ciutat.

Aquest conveni té per objecte regular les obligacions, el desenvolupament de les accions i la justificació de les despeses derivades de la subvenció de 2.300,000 milions d'euros concedida al consistori.

 

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha destacat que “aquest conveni proporcionarà a la ciutat una gran millora dels seus serveis i sobretot de les seves infraestructures que necessiten adaptar-se i que són imprescindibles per una ciutat amb les característiques de Palma” i ha recordat el compromís que va adquirir l'equip de govern amb el consistori.

Per la seva part el batle, Antoni Noguera, ha afirmat que “en aquesta legislatura hem aconseguit recuperar les invencions del Govern i del Consell en relació a la Llei de Capitalitat, és una molt bona notícia per aquesta ciutat, agraïm la col·laboració institucional i la lleialtat demostrada al llarg d’aquests anys”. Noguera també ha explicat que “aquestes inversions són un gran impuls per a l’economia col·laborativa, la sostenibilitat i sobretot per la ciutat del futur que volem”. “Continuam reivindicant que el 50% de Palma representa a la meitat de la població de Mallorca, a més aquesta ciutat és la porta d’entrada del turisme i acull les màximes institucions públiques, per això necessitam un tracte diferencial respecte altres municipis de l’illa”, hi ha conclòs el batle.

 

Les accions subvencionables són:

La remodelació del Passeig de Son Sardina (170.000,00 €), creació del banc de terres de Palma (19.600,00 €), compra d’una autoescala per al Servei de Bombers de Palma (850.000,00 €), la rehabilitació de la piscina de Son Hugo (713.800,00 €) i l’adquisició d’un vehicle elèctric per Son Reus (46.600,00 €).

També s’atorga una partida de 500.000,00 euros per completar la construcció de la nova seu de l'Institut Municipal d'Innovació de Palma.