Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

null El Consell de Mallorca posa en marxa una sèrie d’actuacions a la zona del Llevant de Mallorca

El Consell de Mallorca posa en marxa una sèrie d’actuacions a la zona del Llevant de Mallorca

(11/10/2018)

Miquel Ensenyat ha presidit avui matí un Consell Executiu urgent que ha aprovat un decret d’emergència mitjançant el qual s’han adoptat una sèrie de mesures per pal•liar els danys produïts a la zona de Llevant

El president acompanyat dels consellers i conselleres responsables dels departaments de Medi Ambient, Desenvolupament Local, i Territori i Infraestructures ha explicat en roda de premsa les actuacions que la institució durà a terme per pal·liar la situació dels municipis afectats per les inundacions del passat dimarts al llevant mallorquí.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha anunciat que tots els residus provinents dels ajuntaments afectats per la declaració de zona catastròfica entraran a cost zero a les instal•lacions de tractament de les concessionàries Mac Insular i Tirme. Per facilitar el flux, es recomana els afectats i afectades que es posin en contacte amb l’ajuntament per organitzar els camions de transport de residus. Els costos derivats d’aquesta entrada de residus seran assumits per Consell de Mallorca i per les empreses concessionàries Tirme i Mac Insular.

 

Per la seva part la presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, ha explicat que l’IMAS s’ha posat a disposició del Govern i dels ajuntaments afectats els tècnics qualificats i voluntaris de l’Institut per tal de dur a terme una tasca de valoració dels danys que han patit les famílies, mitjançant un senzill qüestionari.

 

Així mateix el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha dit que els Bombers de Mallorca mantindran un contingent que continuarà treballant en les tasques de recerca de les persones desaparegudes i ajudant als veïnats en la neteja i recuperació de les llars. També ha anunciat que es reunirà amb els batles dels municipis afectats per conèixer de primera l’estat de les infraestructures per començar a fer feina en la seva reconstrucció.