Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell crea un espai per a la reflexió i el compromís feminista amb la projecció del documental Las Muertes Chiquitas, de Mireia Sallarès

El Consell crea un espai per a la reflexió i el compromís feminista amb la projecció del documental Las Muertes Chiquitas, de Mireia Sallarès

(15/05/2021)

L’artista participa en la jornada organitzada per la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat «El problema polític de l’orgasme femení», que té lloc aquest dissabte a Santa Maria de les 10 a les 18 hores

L’artista Mireia Sallarès participa en la jornada «El problema polític de l’orgasme femení», que ha organitzat la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca i que té lloc aquest dissabte, 15 de maig, amb la projecció del seu documental Las Muertes Chiquitas. La trobada ha començat a les 10 del matí i es perllongarà fins a les 18 hores. Durant aquest temps es projectarà el documental complet que té cinc hores de durada a Ses Cases des Mestres, Santa Maria.

A Las Muertes Chiquitas, la directora i artista catalana aborda la relació de les dones amb l’orgasme a partir de converses amb prop de 30 dones de diverses edats, estrats socials, professions i ideologies que s’exposen davant de la càmera amb total sinceritat. Del discurs col·lectiu surt una narració en la qual es tracten temes i s’estableixen connexions més enllà del plaer. Temes com l’educació, la família, el poder, la lluita armada, el feminicidi, el colonialisme, la transsexualitat, la prostitució, la malaltia, l’exili, la teologia de l’alliberament, el desastre ecològic, la pluralitat de la identitat, la mort. Sallarès fa el seu treball partint del compromís ètic de l’art amb la realitat sociopolítica.

«Aquesta jornada és una mostra més del compromís del Consell de Mallorca amb les polítiques feministes. És una excel·lent oportunitat per aprofundir en el nostre objectiu d’avançar cap a una Mallorca feminista i lliure de violències masclistes», ha assenyalat la consellera de Presidència, Teresa Suárez. Per la seva banda, la directora insular d’igualtat i diversitat, Rosa Cursach ha remarcat la feina que fa la institució. «Cream espais de trobada, de reflexió feminista, d’acompanyament mutu, de sororitat. I entenem que aquest projecte de Mireia Sallarès és perfecte per aconseguir aquest objectiu, ja que incideix en allò més íntim i parteix del plaer en la seva dimensió més política i interseccional».

Las Muertes Chiquitas és fruit del projecte artístic que Mireia Sallarès va desenvolupar a Mèxic al llarg de tres anys. L’artista explica que «el cos i el plaer de les dones és el gran camp de batalla de la història de la humanitat» i també que «els orgasmes, com la terra, són de qui els treballen».

Abans de la projecció del documental, en una altra sala de Ses Cases des Mestres, s’ha pogut veure el resultat del treball que ha fet l’artista Laura Marte amb diferents grups de dones que han participat a les cinc sessions de visita a l’exposició del Casal Solleric, «Els nostres problemes», que és una retrospectiva de cinc projectes de l’artista Mireia Sallarès, amb la curaduria de Joana Masó.