Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell acorda amb l’Alt Comissionat contra la pobresa infantil treballar per a que tots els infants de Mallorca puguin tenir les mateixes oportunitats

El Consell acorda amb l’Alt Comissionat contra la pobresa infantil treballar per a que tots els infants de Mallorca puguin tenir les mateixes oportunitats

(09/06/2021)

La presidenta Cladera i el president de l’IMAS han rebut avui l’Alt Comissionat per a la lluita contra la pobresa infantil del govern de l’Estat.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut avui en audiència l’Alt Comissionat per a la lluita contra  pobresa infantil, Ernesto Gasco. A la trobada, que ha servit per posar en comú els objectius compartits per les dues institucions de construir una societat més justa i digna a on els infants i adolescents més vulnerables puguin tenir igualtat d’oportunitats, també han estat presents el president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, el vicepresident primer, Jaume Tortella, i la directora insular d’Infància i Família, Mari Ángeles Fernández. 

L’Alt Comissionat per a la lluita contra la pobresa infantil és  l’òrgan del Govern estatal encarregat de coordinar actuacions dirigides a lluitar contra la desigualtat i la pobresa infantil i d’estructurar polítiques encaminades a dotar dels mateixos recursos educatius, formatius i, fins i tot, alimentaris. Una tasca que l’IMAS articula amb els diferents ajuntaments de l’illa. 

En aquest sentit, l’Alt Comissionat aposta per seguir sumant energies i sinèrgies amb el Consell de Mallorca davant la Unió Europea i el conjunt del ministeris per ser més eficaços i millorar la situació dels infants més vulnerables i ha demanat tant al Consell com a l’IMAS seguir treballant de manera conjunta per combatre la pobresa infantil i les seves conseqüències dins la Unió Europea. 

En el conjunt d’Europa, 1 de cada 5 infants es troben en risc de pobresa. Per poder-la eradicar,  el Consell Europeu aprovarà aquest mes la Garantia Infantil, una mesura promoguda des de l’Alt Comissionat destinada a garantir l’accés a la infància als drets bàsics.