Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

Atrás Consell i ajuntament d’Artà avancen en l’execució de projectes de mobilitat, millora dels espais públics, gestió de l’aigua i equipaments esportius

Consell i ajuntament d’Artà avancen en l’execució de projectes de mobilitat, millora dels espais públics, gestió de l’aigua i equipaments esportius

(22/11/2022)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s’ha desplaçat avui a Artà per fer seguiment de diversos projectes d’inversió municipal amb finançament de la institució insular, continuar amb el procés d’escolta activa amb els batles i batlesses i avançar en l’execució de projectes al municipi.

Durant la reunió amb el batle d’Artà, Manolo Galán, i membres de la corporació municipal, la presidenta Cladera i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han informat dels avanços en les dues principals intervencions projectades al municipi. “Tant la reforma de l’Avinguda Costa i Llobera com la variant nord són dos projectes necessaris i molt reclamats per l’ajuntament, i estan tots dos en marxa” ha apuntat la presidenta.

Amb relació a la remodelació de l’Avinguda Costa i Llobera, s’ha avançat que ja s’ha iniciat l’expedient de contractació,  per tenir en licitació l’any que ve i amb la previsió de començar les obres abans d’acabar la legislatura, complint així el compromís adquirit amb l’ajuntament.

“Amb aquesta intervenció integral transformarem una carretera que ara està en un estat important de degradació, en un bulevard amb més d’un centenar d’arbres, integrada en el paisatge, amb una nova pavimentació i voreres, i un entorn agradable” ha explicat el conseller Sevillano.

Respecte el projecte de la ronda d’Artà, una intervenció més complexa i a més llarg termini, el Consell continua endavant amb la tramitació, ja que s’està licitant el contracte per a la redacció del futur projecte, per poder-lo adjudicar abans d’acabar l’any i tramitar el projecte de Ronda a principis de l’any que ve. Sevillano ha explicat que serà un projecte per donar resposta a la necessitat d’alliberar trànsit del nucli urbà, no una gran obra, que tendrà un sol carril per cada sentit i es proposa la incorporació d’un espai per a vianants i bicicletes.

 

Projecte remodelació nucli antic

La presidenta Cladera, acompanyada pel batle, ha fet seguiment també d’un dels projectes municipals de més envergadura que executa l’ajuntament i que compta amb finançament del Consell. Es tracta de les obres de remodelació del nucli antic, que inclou la renovació de les xarxes d'aigua potable i clavegueram, millora de la xarxa de pluvials, el soterrament de baixa tensió i a renovació total de la pavimentació.

“Durant aquesta legislatura hem mobilitzat més de 150 milions d’euros als municipis gràcies a un esforç inversor com mai s’havia fet i això ha permès als ajuntaments dur a terme projectes de necessaris, com és aquest que l’ajuntament d’Artà està executant, al qual s’hi ha destinat 1,1 milions d’euros” ha expressat Cladera. “Amb la línia de subvencions per a la reactivació econòmica i sostenibilitat que durant la pandèmia vàrem engegar el Consell, Govern i els ajuntaments, Artà ha apostat per millorar la gestió de l’aigua, l’eficiència energètica i en definitiva, projectes d’un abast molt important que milloren el municipi” ha dit la presidenta.

 

Millores i nous equipaments esportius

Cladera i Galán també han fet seguiment de les millores a equipaments esportius municipals que han estat finançades pel Consell, i que ascendeix fins els 634.000 euros en els darrers dos anys. D’una banda, l’ajuntament ha duit a terme mitjançant el pla RenovEsport del Consell,  la reparació de la coberta, eliminació de barreres arquitectòniques i tancament del poliesportiu de na Caragol, que han pogut visitar, així com el canvi de la il.luminació al poliesportiu de Ses Pesqueres i Cap Ferrutx, a la Colònia de Sant Pere.

D’altra banda, es destinaran 109.000 euros a diversos parcs saludables, de cal.listènia i skate, gràcies a la nova línia per a creació d’espais d’activitat física a l’aire lliure. La directora insular d’Esports, Margalida Portells, ha estat present a la visita.

A banda de fer seguiment d’aquests projectes, la presidenta i el batle també han tengut temps per visitar el local de l’associació de la tercera edat del municipi i el mercat municipal.