Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Infomallorca Transparencia

ES

Webs oficiales

null 56 ajuntaments i llogarets fan visible la lluita contra la violència masclista pel 25N

56 ajuntaments i llogarets fan visible la lluita contra la violència masclista pel 25N

(19/11/2018)

Les façanes dels edificis del Consell de Mallorca i també de 56 ajuntaments i llogarets de l'illa mostres a partir d'avui i durant tota la setmana la banderola en commemoració al 25 de novembre, dia Internacional per l'Eliminació de la violència contra les dones.

A més, a partir d'avui a l'entrada de la seu del Consell, a Palau Reial es poden veure tres quadres (sota tres títols "Miedo", "Renacer" i "Pisando fuerte) d'Ada Martínez, una dona valenta, supervivent de la violència masclista que plasmà en pintura," el que sentia durant el procés i lluita que ha hagut de viure per continuar amb la seva vida. "Vull dedicar aquestes obres a totes les dones que pateixen o han partit violència masclista, sobretot a Sacramento Roca que tristament ja no és amb nosaltres. Els hi vull dir que hi ha sortida, que denunciïn i que l'amor les està esperant fora d'aquest malson". Ha dit emocionada Martínez durant la presentació; on ha fet pública la seva voluntat de donar les obres al Consell.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón han estat els encarregats de despenjar la banderola i han acompanyat Ada Martínez a la presentació. Jurado ha volgut deixar clar, que des del Consell seguiran visualitzant i lluitant contra la violència masclista: "L'assassinat de Sacramento ens mostra que les institucions hem de seguir fent feina per poder erradicar aquest terrorisme masclista. I per això avui comptem amb l'Ada, perquè volem destacar que hi ha llum al final del tunel i que nosaltres estarem sempre del seu costat."

Durant aquesta setmana a més hi ha prevista la presentació de l'exposició "Homes donant la cara" amb les 25 fotografies dels homes participants en la campanya de sensibilització de la direcció insular d'Igualtat; tindrà lloc aquest dijous a la biblioteca de Sóller a les 19,30 hores. Durant aquest novembre l'exposició, que és itinerant, també es mostrarà a Son Servera i Alcúdia.

L'espectacle poètica teatral "Crits de resistència" també es podrà veure el pròxim 24 de novembre al teatre d'Alaró i el 29 a l'Auditòrium de Campos.

I per als joves de 12 i 17 anys s'està duent a terme el taller "Teixint nous models de masculinitat lliures de violència cap a les dones" als casals de joves que ho sol·liciten. A més de 20 tallers de l'escola d'Igualtat de Genèrica a diversos municipis de Mallorca.