Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell de Mallorca es posa a disposició de les entitats juvenils de lleure educatiu per adaptar les mesures contra la covid-19 per a les activitats d’aquest hivern

El Consell de Mallorca es posa a disposició de les entitats juvenils de lleure educatiu per adaptar les mesures contra la covid-19 per a les activitats d’aquest hivern

(03/09/2020)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Joventut, Àlex Segura, han mantingut una reunió telemàtica amb 10 entitats i federacions de lleure educatiu per parlar de la programació del curs 2020-2021 en el context de la pandèmia de la covid-19. Entre els participants hi havia representants del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, Scouts de Baleares, Agrupament Escolta Nuredduna, Fundació Pere Tarrés – MCECC i OJE, entre d’altres. 

Els representants de la institució insular han mostrat la seva disposició per dur endavant una tasca de síntesi i adaptació de les mesures sanitàries al sector del lleure per aquesta tardor i hivern. Així, amb la voluntat de garantir les activitats de lleure i que es desenvolupin de forma segura, des de la Direcció Insular de Participació i Joventut es farà una revisió dels protocols i les mesures ja establertes per a les activitats d’estiu. Recordem que van ser uns plans d’adaptació realitzats de forma conjunta per consells insulars i Govern, i que les mesures resultaren efectives durant la desescalada i els mesos de juliol i agost. Ara, el Consell els adaptarà a les necessitats de les entitats afectades i a la normativa actual. 

Per al conseller Alzamora, «el lleure és un eina d’obtenció de competències i habilitats socials molt positiva per a les persones que hi participen, a més de ser enriquidora i beneficiosa per a infants, joves i famílies. Després d’un confinament i el canvi en les relacions socials que estam vivint, el seu paper és fonamental. Com que sabem que les activitats s’han de fer amb mesures que protegeixin els infants i els joves voluntaris de possibles contagis, ens posam a disposició per aglutinar les noves mesures en plans i protocols pràctics».

Per la seva banda, Segura ha especificat que el Servei Insular de Joventut pot «avaluar les mesures necessàries per a cada tipus d’activitat que es realitzi, ja sigui en casals o acampades, i elaborar documents adaptats i recursos pedagògics específics». Així mateix, «farem una campanya pública de suport per mostrar el lleure com un sector important i, alhora, segur».