Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El programa «Suma’t» del Consell dirigit a centres educatius es reconverteix a format digital amb tallers de promoció esportiva

El programa «Suma’t» del Consell dirigit a centres educatius es reconverteix a format digital amb tallers de promoció esportiva

(03/09/2020)

La Direcció Insular d’Esports treballa en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, obrint el programa a través del Gestib, i adaptarà els formats a les condicions preventives vigents en cada moment

El programa «Suma’t», de promoció esportiva socioeducativa del Consell de Mallorca, obre avui 3 de setembre les preinscripcions per a les escoles. Les activitats, que inclouen tallers i xerrades sobre esports i bons hàbits, es preveu que aquest curs 2020-2021 arribin a un centenar de centres d’educació primària i secundària, i al voltant de 20.000 nines i nins de tots els municipis de Mallorca, amb una inversió de 120.000 euros. 

La novetat principal és el desenvolupament i adaptació del 80% dels tallers a modalitat telemàtica, i l’adaptació de totes les propostes als protocols i a les mesures preventives de salut i seguretat per la covid-19, quan les trobades -si es permeten- siguin presencials.

«Suma’t» és un programa en què es donen a conèixer els esports menys practicats, mitjançant tallers basats en la transmissió de valors, normes i emocions. També inclou sessions pràctiques sobre hàbits saludables que contribueixen a gestionar les emocions i fomenten pràctiques preventives associades a l’esport. L’àrea d’Esports del Consell de Mallorca i la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears mantenen aquesta col·laboració des de fa gairebé deu cursos, a través de la qual els tallers esportius del Consell són posats com a oferta complementària educativa a la plataforma Gestib, a la qual accedeixen els centres educatius. 

El nou Catàleg de serveis 2020-2021 de la Direcció Insular d’Esports inclou tres línies de feina (el pots consultar aquí). En primer lloc, el «Suma’t a l'esport a l’escola» abasta el joc a partir de dotze modalitats esportives com esports adaptats, ball, coasteering, hoquei herba, senderisme o tir amb fona, entre d’altres. En segon lloc, el «Suma’t a l’esport saludable» és un paquet de deu tallers impartits per especialistes sobre vida saludable, en què es tracten temes com esquena sana, gestió de les emocions o primers auxilis.

Així mateix, aquest programa conté una tercera línia de circuit de valors que, amb el nom «Suma’t a l’esport amb l’elit», apropa els principals clubs esportius de l’illa a l’alumnat, mitjançant visites a mida adreçades a les escoles o, a partir d'ara, la possibilitat de trobades en línia, que permeten compartir la pràctica diària i les experiències reals amb esportistes professionals de primer nivell. En aquest àmbit, l’àrea d’Esports del Consell col·labora amb el Club Bàdminton Palma, el Club Discaesports BSE, L'Espanya Hoquei Club, el Sispal Handbol Marratxí, el Palma Futsal, la Unión Deportiva Collerense, el Club Voley Ciutat Cide, el Club Voleibol Manacor i el Club Voley Palma.

Enguany, Esports del Consell ha introduït en el programa «Suma't» algunes novetats, com ara la proposta de sessions en línia, mitjançant una versió teoricopràctica, en la qual els alumnes vegin i interactuïn. La versió telemàtica, que existirà en el 80% dels tallers, permet una plena adaptació a la nova normalitat. En el cas del programa presencial, si és factible, i seguint les normatives i prevencions adequades en cada moment, preveu ampliar les sortides fora del centre per aprofitar el medi natural illenc, i incorpora el taller «Futbol mixt», de promoció d’esport i gènere (subjecte a les condicions de cada moment), i la sessió «Com t’entrenes?». 

El curs 2019/20 el programa va ser tenir gran acceptació, ja que es varen impartir 1.250 tallers, en els quals varen participar 205 centres educatius i 31.300 alumnes fins al març (es va haver de suspendre pels efectes de la pandèmia).