Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Un centenar de professionals de l’artesania de Mallorca es beneficien dels ajuts del Consell

Un centenar de professionals de l’artesania de Mallorca es beneficien dels ajuts del Consell

(03/08/2020)

El conseller Alzamora ha visitat dos dels artesans a qui se’ls ha concedit subvencions, que superen els 8.000 euros per beneficiari en alguns casos

La Direcció Insular d’Artesania del Consell de Mallorca ha fet pública la concessió de subvencions de l’any 2020 destinades a fomentar l’artesania de l’illa i millorar-ne la competitivitat. En total es reparteixen 346.580,21 euros per a 180 projectes de 106 professionals.

Per una banda, les ajudes cobreixen les despeses de formació (tant l’assistència a cursos com l’organització de classes), organització d’actes, participació en fires i mercats, i difusió dels oficis artesans (promoció, edició de materials…). Per altra banda, els ajuts es destinen també a millorar la competitivitat i la modernització del sector artesanal. En aquest sentit, se subvenciona la reforma i adaptació dels tallers, l’adquisició de maquinària o equipament informàtic i el desenvolupament d’un portal web. 

Per al conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, «amb aquestes subvencions donam suport als nostres artesans i artesanes i, per tant, donam un impuls al Producte de Mallorca, que és un eix bàsic en les nostres polítiques des del primer moment». Respecte a l’aturada de l’activitat econòmica per mor de la covid-19, Alzamora ha comentat que «ara més que mai volem que el sector es modernitzi i sigui més competitiu, perquè el teixit productiu de Mallorca és un actor bàsic per a la diversificació de la nostra economia».

Aquestes subvencions es van convocar el mes de maig en el marc del «Mallorca reacciona», el pla de reactivació econòmica i social de la institució insular per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària de la COVID-19.

El conseller Alzamora i la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, han visitat avui a Sóller dos dels artesans beneficiats amb aquests ajuts: l’artesà saboner Joachim Pourque i el mestre artesà joier Carlos Tellechea, que compta amb un espai amb botiga, taller i sala d’exposicions.

La directora insular, Marta Jordà, ha volut destacar la riquesa del sector artesà: «el producte artesà de Mallorca és molt variat, ho hem vist avui aquí: tenim des de joiers fins a productors de sabons. Les nostres subvencions beneficien també els artesans de la moda, els ceramistes, els elaboradors de vi, forns i pastisseries i un ampli ventall de professionals». 

Quant a les actuacions finançades, Jordà ha posat de relleu que «els ajuts són molt útils per cobrir les despeses d’assistència a fires i mercats, però són també un baló d’oxigen per a aquelles persones que han fet grans inversions per millorar les seves eines i tallers».