Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Teatre Principal presenta Ànima d’elisir, una versió reduïda de l’òpera de Donizetti

El Teatre Principal presenta Ànima d’elisir, una versió reduïda de l’òpera de Donizetti

(25/02/2021)

Aquesta coproducció amb Mallorcòpera es representarà el 27 i 28 de febrer

El Teatre Principal acull el proper cap de setmana tres funcions del muntatge operístic Ànima d'elisir, una versió reduïda de l'òpera L'elisir d'amore, de Gaetano Donizetti.

Ànima d'elisir, una coproducció del Teatre Principal amb Mallorcòpera, és muntatge que compta amb la direcció escènica d' Eugenia Corbacho i la direcció musical de Maria Victòria Cortès, mentre que la dramaturga Marta Barceló s'ha encarregat de la dramatúrgia i l'adaptació de l'original. Està interpretada per la soprano Andrea Jiménez, el baríton Joan Miquel Muñoz, el tenor José Manuel Sánchez i l'actor Rodo Gener.

Aquest muntatge líric es representarà el dissabte 27 de febrer, a les 12 i a les 18 hores, i el diumenge 28, a les 12 hores.

Durant la presentació de l'obra, el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha explicat les dificultats que suposa fer òpera a Mallorca ara amb les restriccions imposades per les autoritats sanitàries derivades de la pandèmia de la Covid-19. En el present cas, Ànima d'elisir, havia de ser un espectacle familiar que havia de complementar les funcions de L'elisir d'amore, previstes pels dies 3, 5 i 7 de març. L'actual normativa sanitària sols permet els assajos dels cors amb una distància de tres metres entre coristes i sempre amb mascareta. Aquesta circumstància impossibilità "els assajos de L'elisir d'amore, i més en aquest títol que compta amb molt de moviment coral".

Davant aquest situació, s'optà per suspendre les funcions de L'elisir d'amore, que "serà l'òpera de la tardor" ha anunciat avui Cerdà, i passar a la Sala Gran les funcions d'Ànima d'elisir, que, en no tenir cor, s'han pogut assajar sense massa problemes.
Ànima d'elisir es va estrenar el 2019 i ara arriba al Teatre Principal en una nova coproducció que ha accentuat el caràcter humorístic i familiar del muntatge.