Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell anuncia noves ajudes directes de 3.000 euros als sectors econòmics

El Consell anuncia noves ajudes directes de 3.000 euros als sectors econòmics

(18/02/2021)

  • Empreses de firaires i d’organització d’esdeveniments i balnearis rebran un total d’un milió d’euros
  • Es destinaran 10 milions d’euros més al sector de la restauració, que s’afegiran als altres 10 destinats per als mesos de desembre i gener

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha anunciat avui que es destinen 11 milions d’euros més als sectors econòmics de l’illa. Des de finals de desembre el Consell ha treballat en un pla de xoc, confinançat amb el Govern de les Illes Balears, dirigit a pal·liar els efectes associats a les restriccions per la pandèmia. Concretament, en els pròxims dies s’obrirà una nova convocatòria d’ajudes directes a la restauració i s’ajudarà al sector de l’organització d’esdeveniments i dels firaires.

Tal com ha explicat Cladera, en aquest primer trimestre, “el pla de xoc en conjunt arriba als 23 milions i mig. Als 20 milions destinats a la restauració hi hem d’afegir 1 milió i mig que destinam a gimnasos i escoles de dansa, un milió a la distribució majorista i un milió a empreses de sectors diversos”, com l’organització d’actes, firaires i balnearis.

La presidenta també ha recordat que el Consell “ajudarà altres sectors econòmics a través dels ajuntaments, que tenen un paper important en el pla de xoc, i treballam amb altres mesures de reactivació per a les pròximes setmanes”.

La presidenta Cladera ha aprofitat la compareixença per fer una crida a la prudència per a les pròximes setmanes de desescalada.

Quant a la nova convocatòria amb nous sectors econòmics, es concediran ajuts directes per un total d’un milió d’euros a empreses d’organització d’esdeveniments (esports, congressos o noces), firaires i balnearis. L’ajuda serà un import cert de 3.000 euros per empresa o establiment.

Les empreses beneficiades podran ser jardins; parcs d’esbarjo, d’atraccions i aquàtics; pistes de patinatge; atraccions, comerç al detall i serveis de restauració propis de fires i verbenes, entre d’altres.

Pel que fa al sector de la restauració, es tracta de la tercera convocatòria d’ajudes directes a restaurants, cafeteries, cafès, bars, gelateries, xocolateries i orxateries, que cobrirà els mesos de febrer i març. En aquest cas, es destinen 10 milions d’euros i són ajuts de 3.000 euros per establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim 6.000 euros). Cal recordar que ja s’han destinat altres 10 milions en ajudes directes a la restauració corresponents als mesos de desembre de 2020 i gener de 2021.

Es preveu que les noves convocatòries es publiquin el dissabte en el BOIB i que els tràmits telemàtics per fer les sol·licituds estiguin disponibles el diumenge a www.ajutsmallorca.com.

La tramitació de les ajudes, dutes a terme per la Fundació Mallorca Turisme, s’està fent de manera àgil. De fet, ja s’han pagat un total de 6 milions d’euros dels 12,5 que ja s’han convocat. Així, s’ha arribat a 3.700 persones beneficiàries: 3.500 restaurants, 200 gimnasos o escoles de ball i 50 empreses de distribució majorista.

Campanya a favor del petit comerç

El Consell finançarà amb gairebé 2 milions d’euros 660 petits comerços de l’illa, perquè comprin lots de producte de Mallorca per regalar a la clientela que hagi fet una despesa mínima en els seus establiments. D’aquesta manera vol premiar les persones que consumeixen als comerços de proximitat i captar-ne de noves, amb el reclam d’un lot de productes típics. Alhora, els comerços s’asseguren unes compres mínimes entre l’abril i el juny de 2021.

Els comerços interessats ja poden inscriure’s (fins al 13 de març) a través de www.ajutsmallorca.com i sol·licitar la subvenció de 2.945 euros, perquè puguin adquirir 19 lots per valor de 55 € i 19 per valor de 100 €, en total 38, i lliurar-los a partir de l’1 d’abril.