Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell de Mallorca inicia la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes de participació ciutadana i d’acció voluntària per al 2021

El Consell de Mallorca inicia la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes de participació ciutadana i d’acció voluntària per al 2021

(18/02/2021)

Es destinaran un total de 130.000 euros a projectes que beneficien la ciutadania de Mallorca 

El Consell Insular de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, obre una nova convocatòria d’ajudes en matèria de participació ciutadana i d’acció voluntària, en la qual finançarà la quantitat total de 130.000 euros, adreçats al desenvolupament de projectes que tenguin una repercussió i un benefici directe en la comunitat de l’illa. El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica avui aquestes ajudes, que es podran sol·licitar a partir de demà i telemàticament durant quinze dies hàbils. 

Els objectius d’aquests ajuts econòmics, segons el conseller del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, són, entre d’altres, «afavorir el treball conjunt entre administracions locals i ciutadania, sobretot per implicar aquesta en la presa de decisions i en l’avaluació de polítiques públiques, i augmentar el nivell de participació real de la ciutadania amb una millora dels canals de participació».

Aquestes ajudes es divideixen en tres línies: la línia 1 es destina a projectes de participació d’entitats de l’Administració local, amb un total de 70.000 euros (màxim 9.000 euros per projecte); la línia 2, a projectes de participació d’entitats sense ànim de lucre, amb 30.000 euros (fins a 5.000 euros per activitat) i, en darrer lloc, la línia 3, per a projectes de promoció del voluntariat i d’intervenció en la crisi sanitària d’entitats de voluntariat, també amb 30.000 euros (màxim 3.500 euros per projecte). 

Cada entitat pot presentar una sol·licitud per línia. Les beneficiàries inclouen associacions i entitats que no tenen una finalitat lucrativa, comercial o similar, entre d’altres. 

Les actuacions a subvencionar són les desenvolupades entre l’1 d’agost de 2020 i el 30 de maig de 2021. Les sol·licituds s’han de formalitzar mitjançant els models annexos, que estan disponibles en la Seu Electrònica del Consell de Mallorca

La convocatòria, les subvencions que es concedeixin i tota la informació completa es pot consultar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), en la Base de dades nacional de subvencions i en el web del Consell de Mallorca.