Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell subvencionarà la inscripció d’infants i de joves a activitats esportives del curs 2020/2021

El Consell subvencionarà la inscripció d’infants i de joves a activitats esportives del curs 2020/2021

(29/07/2020)

El Pla de reactivació «Mallorca Reacciona» destina 600.000 euros a fomentar les activitats extraescolars i els valors de l’esport a tota l’illa.

El Consell Executiu ha acordat convocar ajuts econòmics per un valor total de 600.000 euros a través del Departament de Turisme i Esports, per cobrir les despeses derivades de la inscripció a activitats esportives del pròxim curs escolar 2020/2021. Es preveu que aquestes ajudes, d’un màxim de 250 euros per beneficiari, arribaran a uns 2.000 infants i joves.

Es tracta d’una mesura inclosa dins el Pla de reactivació econòmica i social del Consell de Mallorca, «Mallorca Reacciona», que pretén fer front a les conseqüències de la crisi provocada per la pandèmia de la covid-19.

Amb aquesta convocatòria l’objectiu del Consell és fomentar que els infants i joves participin de forma regular en activitats extraescolars esportives i, així, impulsar hàbits de vida saludables i fomentar els valors de l’esport, apropar l’esport a infants i joves en edat escolar i garantir que cap nin o nina quedi exclòs arran de la situació socioeconòmica derivada de la crisi sanitària. 

Es poden beneficiar dels ajuts les famílies que inscriguin infants i joves d’entre 6 i 16 anys en activitats esportives extraescolars regulars, és a dir, aquelles que es practiquin setmanalment fora de l’horari lectiu escolar, per un període mínim de quatre mesos consecutius. En el cas d’esportistes amb diversitat funcional, el màxim d’edat són 21 anys. 

A partir del setembre es podran sol·licitar les subvencions, que cobriran la inscripció de les activitats desenvolupades entre l’1 de setembre de 2020 i el 22 de juny de 2021 a qualsevol instal·lació esportiva, poliesportiu, gimnàs, centre docent o altres instal·lacions a l’aire lliure. Es resoldrà per ordre d’arribada, fins a exhaurir el crèdit pressupostari.

Les activitats a les quals s'inscriguin els infants i joves beneficiats han d’estar organitzades per una persona física o jurídica, pública o privada, amb ànim de lucre o sense, i s’han de desenvolupar en l’àmbit territorial insular de Mallorca.