Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

L’estació mòbil de la ITV de Calvià inspecciona prop de 4 mil vehicles en el primer mes de funcionament

L’estació mòbil de la ITV de Calvià inspecciona prop de 4 mil vehicles en el primer mes de funcionament

(14/01/2021)

El temps d’espera per a la revisió a la nova estació provisional és de dues setmanes

La nova estació mòbil per a la inspecció tècnica de vehicles (ITV) de Magaluf, a Calvià, ha revisat uns 4.000 vehicles d’ençà que va començar a funcionar el passat 9 de desembre. En els 22 primers dies de funcionament, per aquesta estació provisional, hi ha passat una mitjana de 200 cotxes al dia. 

La ITV de Magaluf es va instal·lar amb la finalitat d'agilitzar i d’ajudar a reduir el temps d’espera ocasionat pel tancament de les quatre estacions de l’illa durant el confinament provocat per la covid-19. Totes les revisions que s’hi fan són inspeccions que s’han deixat de fer a les estacions de Palma, Inca i Manacor i, per tant, han repercutit de manera positiva en la cita prèvia de la resta d’estacions.

Ara mateix, la nova estació mòbil té cites disponibles per a d’aquí dues setmanes i per a tot el mes de març. Totes les persones usuàries que tenen cita reservada a altres estacions i que els caduqui la ITV del vehicle abans d’aquesta cita o bé hagin de tornar a sol·licitar cita, poden canviar-la per fer-la en aquesta estació nova de forma més immediata. Aquest tràmit es pot fer mitjançant el web de cita prèvia.

L’estació mòbil consta de quatre unitats d’inspecció per a turismes i oficines administratives. Com a la resta d’estacions, tant de Palma com Inca i Manacor, l’horari de les inspeccions és de les 6 del matí a les 21 hores. S’atén mitjançant cita prèvia, a través del web habitual. 

Un total de 24 professionals (16 d’inspecció, 4 d’administració, 2 de supervisió i 2 d’enginyeria) formen part de la plantilla. El servei s’ha adaptat als protocols sanitaris i les persones usuàries hi poden fer tots els tràmits administratius, abonar la quota i esperar la documentació una vegada passada la inspecció, sense haver de davallar del cotxe. A més, a mitjans de l’any passat va començar a funcionar el pagament en línia una vegada confirmada la cita.