Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Sostenibilitat i Medi Ambient celebra la fita històrica que suposa la convocatòria per acreditar competències professionals dels margers

Sostenibilitat i Medi Ambient celebra la fita històrica que suposa la convocatòria per acreditar competències professionals dels margers

(09/01/2021)

La vicepresidenta Ribot destaca «per primera vegada els margers de la nostra illa podran acreditar de manera oficial aquest ofici mil·lenari»

Els margers de Mallorca ja poden acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació. El Real Decret 1038/2020, del 24 de novembre estableix quines qualificacions professionals s'inclouen en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals entre les quals s'ha afegit Construcció de pedra en sec.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat que «fa més de trenta anys que el Consell aposta de manera ferma i decidida per aquest ofici, tota aquesta feina s'ha materialitzat en l'acreditació professional. És la primera passa d'un nou camí cap a una escola de margers del Consell de Mallorca».

Ribot ha afegit que aquesta acreditació «serà molt útil per tots els professionals de l'illa que treballen amb la tècnica de pedra en sec que podran acreditar la seva qualitat i professionalitat, també contribueix a donar a l'ofici el prestigi necessari perquè sobrevisqui i passi a les següents generacions».

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha valorat molt positivament la notícia tot destacant que «és una passa més en la recuperació i consolidació de la professió de marger. Des de la creació de l’escola de margers, és un tema en el qual el Consell de Mallorca fa 32 dos anys que hi treballa».

Amb aquesta certificació, la gent que pugui demostrar els seus coneixements i experiència professional en la tècnica de pedra en sec tendran la capacitació de marger i amb ella podran optar a participar en aquelles obres de les administracions on s'utilitza aquesta tècnica.

Bases de la convocatòria

Consulta les bases de la convocatòria publicades al BOIB (Butlletí Oficial de les Illes Balears) AQUÍ.