Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Mobilitat i Infraestructures neteja el voral de la carretera del polígon de Can Valero

Mobilitat i Infraestructures neteja el voral de la carretera del polígon de Can Valero

(13/01/2021)

Operaris de manteniment retiren més de 4 metres cúbics de residus dels marges del tram que és competència de la institució insular.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha netejat els marges del carrer de Jesús (Ma-1041). En concret, les tasques s’han centrat en més de 300 metres de la via, al pas pel polígon de Can Valero.

Un total de cinc operaris han netejat la zona amb l’ajuda d’un camió grua, una minipala i una giratòria de tres tones. 

Des del departament demanen a la ciutadania que «que contribueixi en la conservació dels espais públics». I recorden que «els residus d’aquest tipus han de ser dipositats en els llocs pertinents».

Durant les tasques de neteja es varen recollir tota mena de residus de gran volum, a més d’una gran quantitat que provenia de la construcció i demolició. En concret, es varen retirar 3,92 metres cúbics de residus de construcció i demolició i 0,5 metres cúbics d’altres tipus de gran volum. Tots varen ser traslladats a Mac Insular de Residus, per al seu tractament i reciclatge. 

A més de planificar i d’executar obres de construcció i d’ampliació, el Consell s’encarrega de conservar i mantenir les carreteres i els camins públics, a banda d’administrar i de gestionar els que són de titularitat de la institució insular.

L’objectiu és que la ciutadania pugui disposar d’unes infraestructures adequades a la normativa vigent. El Consell treballa per crear una xarxa viària de qualitat, fent esment a la conservació i a la millora de la seguretat. 

En aquest sentit, des del Departament de Mobilitat i Infraestructures, que diàriament due a terme aquest tipus de tasques, «es vol crear consciència i es recorda que és a les nostres mans que això no torni a passar». A més, s’insisteix que l’abandonament de fems en zones no habilitades està sancionat.