Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell inicia la intervenció paisatgística al Torrent Gros

El Consell inicia la intervenció paisatgística al Torrent Gros

(30/12/2020)

La consellera de Territori afirma que “és la primera part d'un projecte ambiciós” que vol recuperar aquesta zona que fa límit entre Palma i Marratxí

El Consell de Mallorca inicia la intervenció paisatgística al Torrent Gros aquest any. L'actuació és finançada per l'Impost de Turisme Sostenible i ascendeix a mig milió d'euros. Es preveu que les obres es liciten aquest mes de gener i que estiguin finalitzades durant el segon semestre del 2021.

L'objectiu és dur a terme aquesta actuació des de l'Àrea d'Intervenció Paisatgística per reorganitzar i millorar la zona on es varen realitzar les obres d’accés al Molinar fa dues legislatures. Entre les actuacions previstes per enguany al Torrent Gros destaca que els dos ponts que havien quedat aïllats, tornaran a recuperar la connectivitat.

"És precisament en aquestes zones límits on es produeixen conflictes d'infraestructures que fan necessàries una intervenció paisatgística d'aquest tipus”, ha assenyalat la consellera de Territori Maria Antònia Garcías, qui també ha comentat que és una de les iniciatives de l'Observatori del Paisatge. “És la primera part d'un projecte ambiciós que vol recuperar tota aquesta que fa límit, entre Palma i de Marratxí", ha afirmat també Garcías. La intervenció al Torrent Gros està recollida al Pla Territorial on es defineix com un gran corredor que fa el contrapunt al del bosc de Bellver, semblant a altres grans ciutats com Barcelona o Madrid.

A la zona es troba l'antic ramal de la línia ferroviària del tren de Santanyí que connecta amb Ciutat jardí, el Coll d'en Rabassa. La intervenció és també un compromís que va adquirir el Consell amb els Amics del Ferrocarril perquè s'havia desmuntat aquest pont de l'antic traçat i es torna a realçar aquest patrimoni ferroviari.

El director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell ha explicat que es pretén reestructurar aquesta àrea “perquè tots els veïns i veïnes d'aquests barris de la part Llevant de Palma puguin tenir un corredor per anar caminant o en bicicleta fins a la mar”. La següent fase prevista serà iniciar el procediment de la redacció del pla especial de la zona.