Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Reunió de la presidenta Cladera amb el batle de Búger i visita al municipi

Reunió de la presidenta Cladera amb el batle de Búger i visita al municipi

(28/12/2020)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s’ha desplaçat avui a Búger per reunir-se amb el batle de Búger, Pere Torrens i fer seguiment de les inversions municipals finançades pel Consell. Durant la reunió, el batle ha expressat a la presidenta quins són els projectes prioritaris al municipi així com les principals necessitats detectades.

La jornada s’ha iniciat amb una reunió de feina entre Cladera i Torrens i, posteriorment, han visitat algunes de les obres de millora al municipi incloses al Pla d’Inversions Municipals de l’any 2019 i que han servit per dur a terme la reparació i el reforç estructural del camí des Rafal, la pavimentació i canalització d’aigües dels camins des Pujol i es Puig, així com el condicionament de voreres per itineraris adaptats. En aquest sentit, el Consell de Mallorca també finançarà a Búger altres projectes municipals corresponents a la convocatòria del Pla d’Inversions Municipals per als anys 2020 i 2021, per un import total de 480.000 euros i permetran fer millores importants en equipaments públics, en intervencions de gestió de l’aigua i més itineraris adaptats. També s’ha fet un seguiment dels projectes de millora d’eficiència energètica i sostenibilitat previstos per l’ajuntament al Pla d’acció per a l’energia sostenible i el Clima (PAESC), així com l’accés del municipi a la convocatòria extraordinària per a actuacions en sostenibilitat i eficiència urbana entre 2020 i 2023 que gestiona el Consell de Mallorca i que posa a disposició dels municipis de Mallorca 33 milions d’euros, dels quals, 295.000 s’invertiran a diversos projectes del municipi de Búger.

"El compromís del Consell amb els municipis s’ha vist reforçat amb la pandèmia» ha dit Cladera. « Tant al pla de reactivació Mallorca Reacciona com la col.laboració amb el govern i ajuntaments ha anat encaminat a fer que les institucions públiques facin de palanca inversora de la recuperació, i en aquest sentit, les obres municipals dinamitzen no només el sector local de la construcció, sino l’activitat econòmica municipal i milloren la qualitat de vida dels residents» ha expressat la presidenta, que ha recordat com les convocatòries d’ajuts per a inversions municipals que duu a terme el Consell de Mallorca són especialment importants en els municipis més petits.​​​​​