Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Teatre Principal estrena Antígones 2077, el muntatge que dona veu a les dones silenciades

El Teatre Principal estrena Antígones 2077, el muntatge que dona veu a les dones silenciades

(25/11/2020)

L'obra d’Aina de Cos dirigida per Montse Rodríguez es representarà el 27, 28 i 29 de novembre a la Sala Petita

La productora WeNeverSleep estrenarà el pròxim divendres, 27 de novembre, a les 20 hores, a la Sala Petita del Teatre Principal, el muntatge teatral Antígones 2077, d’Aina de Cos. A més, també es podrà veure el dissabte 28, a les 18 hores, una funció que també s’oferirà en streaming; i el diumenge 29, a les 20 hores, una funció que s’ha afegit recentment ja que feia setmanes que s’havien exhaurit les entrades per a les dues representacions inicials previstes.

Antígones 2077 és una obra dirigida per Montse Rodríguez Clusella (que va guanyar un premi Butaca a la millor direcció teatral per l’espectacle AKA). Està intepretada per Gypsy Nel•lo Peeters, Salvador Miralles, Joan Vila i Aina de Cos, que també signa el text i que ha rebut, entre d’altres, el premi Teatre de Butxaca 2018 i 2020 i el premi del Festival Píndoles de Barcelona 2019.

Aquesta obra es va començar a crear el 2016 amb Aina de Cos i Jenny Vila (que és l’autora de la il•luminació i la responsable de producció) com a motors. És un projecte que té com a objectiu donar veu a la lluita de «les companyes de tots aquells desapareguts per violència d’estat a través del mite d’Antígona», en paraules d’Aina de Cos, que ha explicat el paral•lelisme entre l’Antígona clàssica que no pot enterrar el seu germà i les dones represaliades durant la Guerra Civil i la postguerra que tampoc no pogueren enterrar els seus morts.

Per part seva, el director del Teatre Principal ha destacat la valentia d’estrenar aquesta producció en temps de pandèmia i ha celebrat que «sigui una obra d’autoria femenina, una cosa que era difícil de veure fa uns anys i que ara és cada vegada més normal».

Antígones 2077 és una coproducció del Teatre Principal de Palma amb WeNeverSleep, que ja ha passat pel Teatre de Manacor i l’Auditori de Peguera en forma de treball en curs. La peça compta amb el suport de l’Institut de la Dona, l’Ajuntament de Porreres, l’Ajuntament de Calvià i la sala Delirius de Palma.

Podeu trobar més informació i seguir la roda de premsa de la presentació d’Antígones 2077 en l’enllaç https://youtu.be/KiHCcpu-mQo.