Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Sostenibilitat i Medi Ambient contendrà la tarifa de deixalles d'origen animal (DOA) per a l’any 2021

Sostenibilitat i Medi Ambient contendrà la tarifa de deixalles d'origen animal (DOA) per a l’any 2021

(25/11/2020)

La vicepresidenta Ribot assegura que «el sector primari és prioritari i, en el context de crisi que vivim, la pagesia de Mallorca s’hauria vist greument afectada si no conteníem la tarifa de tractament de deixalles»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient fa un doble esforç per contenir l’apujada de la tarifa de deixalles d’origen animal (DOA). Al pressupost de 2021 s’inclourà una subvenció per reduir el preu que han de pagar els usuaris, en aquest cas els productors de carn. La proposta inicial de tarifes la de DOA era de 73,65 €/tona, però aplicant-hi aquesta mesura, la tarifa, que s’aprovarà de manera definitiva, es reduirà a 37,41 €/tona. D’aquesta manera s’evita un fort increment en el preu a l’exercici 2021, respecte de l’anterior.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «en un context econòmic i social de crisi sanitària no podíem permetre que les empreses productores de carn de Mallorca haguessin d'afrontar una tarifa que doblava la de l'any passat. El Departament és plenament conscient de la importància que té el sector primari i de la seva situació tant delicada per mor de la pandèmia i la crisi econòmica que se’n deriva. És per això, que hem considerat necessari dur a terme actuacions immediates encaminades a contenir l'augment de la tarifa DOA amb vista a l’aprovació definitiva».

D’acord amb la fórmula que regeix el contracte, el Consell pot aportar una quantia directament a la concessionària i aconseguir així una rebaixa en l’import de la tarifa. Amb una quantia de 100.000 euros, podem contenir la tarifa amb relació a la tarifa aprovada en l’exercici 2020. A més, a la proposta inicial de tarifa ja s’aplicava una bonificació del 70 % sobre la tarifa resultant de la fórmula. És la bonificació més alta aplicada d’ençà que es va crear i, a més, la màxima que permet el contracte.

Llegeix la nota de premsa amb la proposta inicial de tarifa de residus 2021 aprovada pel Ple del Consell de Mallorca (12/11/2020).