Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

860 infants i joves gaudeixen de l'Acampaesport aquest estiu

860 infants i joves gaudeixen de l'Acampaesport aquest estiu

(20/07/2020)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha visitat les estades de lleure i esport de la institució a sa Colònia de Sant Pere, que s'han adaptat a les mesures de protecció i seguretat derivades de la pandèmia

Avui la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat juntament amb el consellers de Turisme i Esports, Andreu Serra, i de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle d'Artà, Manolo Galán, el campus Acampaesport, les estades d’estiu de l’àrea d’Esports del Consell. Aquestes jornades combinen esport i aventura en el marc natural de la Colònia de Sant Pere, a Artà, i aquest estiu acullen 860 infants i joves durant nou setmanes. El campus esportiu va començar el 22 de juny passat i es desenvoluparà fins al 30 d'agost, en períodes setmanals (de fet nou setmanes) ja que s’han allargat els 4 dies que es pernoctaven a 6 dies, cobrint la setmana completa. Enguany s’hi incorporen dinàmiques noves, adaptades a les normes preventives per mor de la crisi de la covid-19, com grups reduïts de 100 a 80 infants, un increment dels monitors i monitores, protocols de distanciament dels grups o espais reservats nous, als quals la llei obliga en cas que hi hagi afectats.
La presidenta ha destacat la importància del lleure infantil en un moment delicat i marcat per la Covid-19 com l’actual, ja que «afavoreix la cohesió social, la conciliació i permet que infants i joves visquin amb normalitat una situació que ha afectat les rutines socials i familiars», en al•lusió a la pandèmia, que ha comportat canvis importants també en les rutines d’infants i adolescents. A més, Cladera ha afegit que el programa «permet donar a conèixer disciplines esportives alternatives, gaudir de la natura i tenir espais de lleure en un moment en què tant ho necessiten», un dels objectius de la promoció esportiva que té la institució entre les seves competències en relació amb l’esport base.
El conseller Serra ha destacat l'èxit de la iniciativa, que "en poques hores va esgotar les places: era important, en la nova normalitat, garantir un espai de vacances i per gaudir de l'esport".
El 2017 la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa l’Acampaesport. Un projecte de lleure adreçat a infants i joves en edat escolar, per oferir un servei públic a famílies que sigui conciliador i aporti valors socials. L’objectiu és proporcionar una estada que inclogui la pràctica de disciplines esportives poc conegudes, com l’hoquei, l’escalada, el tir amb arc o la piragua, entre d’altres. Tot això gaudint d’un entorn natural privilegiat a Mallorca, mitjançant activitats integrades a la natura com excursions i senderisme, que permeten descobrir les peculiaritats de diferents àrees, mitjançant el joc i la convivència.
L’Acampaesport s’inclou en el programa «Jocs esportius escolars» de la Direcció Insular d'Esports, que, com ha destacat el conseller Andreu Serra, «fomenta ambients esportius per aprendre i compartir d’una manera lúdica». Aquest programa d’estiu s’adreça actualment a famílies amb fills d’entre 8 i 16 anys. Des del 2017, han passat pel programa gairebé 7.000 nines i nins, s’hi han incorporat activitats i esports nous i s’ha mogut per diferents àrees geogràfiques illenques.
El foment i ajuda al lleure infantil
El Consell de Mallorca ha obert el 2020 una línia d’ajuda social d’un milió d’euros dins el Pla Mallorca Reacciona, a través de la subvenció «Gaudeix l’estiu», per oferir ajuts econòmics a famílies afectades per ERTO o que estiguin en situació de vulnerabilitat, amb una aportació de fins a 150 euros per infant en les inscripcions mensuals a campus d’estiu o 75 euros en estades quinzenals. Aquesta ajuda arriba després de la situació provocada per la covid-19, per fomentar la conciliació i el lleure infantil, i la gestionaran els ajuntaments mallorquins.
Teixit empresarial d'Artà
La visita al municipi d'Artà ha començat a l'Ajuntament, on la presidenta, el batle Manolo Galán i el conseller Alzamora, acompanyats de regidors de totes les forces polítiques, han conegut l'agent de suport del Consell. A Artà, l'informador ha gestionat 114 peticions.
Des del Consell, i a través del pla de reactivació econòmica i social Mallorca Reacciona, s'han plantejat mesures de suport al sector agrari i ramader, teixit productiu, comerç, empreses familiars i persones autònomes. Així ho han comentat els representants del Consell a les responsables del Forn de Sa Plaça (que elaboren les galletes d'oli ArtàSanes), empresa familiar del municipi, i de la Cooperativa agroalimentària Sant Salvador. Aquesta cooperativa, a més, compta amb un ajut de 70.000 € de Mallorca Rural, entitat presidida pel Consell, per crear una sala de transformació.
La presidenta ha explicat que "És important promoure el Producte de Mallorca i que el sector primari pugui adaptar-se i transformar-se. Al Consell la promoció econòmica és un dels eixos de feina més importants de sempre, i ara amb el Mallorca Reacciona ho reforçam més". Per això, representants del Consell es desplacen als municipis per conèixer les actuacions que es duen a terme des del sector econòmic i empresarial.
Per la seva banda, el conseller Alzamora ha dit que "les ajudes del Consell són  per a la promoció econòmica, l'adaptació dels negocis i establiments a les mesures contra la covid-19, la transformació de producte… Tot des de diferents vessants: producte agrícola, industrial o artesà, i comerç i emprenedoria".

Vídeos

Visita Acampaesport