Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell presenta els pressupostos de 2021 als principals agents econòmics i socials

El Consell presenta els pressupostos de 2021 als principals agents econòmics i socials

(24/11/2020)

La presidenta Cladera s'ha reunit amb representants del sector empresarial i sindical

En dues reunions celebrades avui a la seu del Consell de Mallorca, la presidenta Catalina Cladera i el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, han presentat els pressupostos de la institució insulars per a l'any 2021 als principals agents econòmics i socials. Hi han assistit representants de la patronal CAEB, del Cercle d'Economia de Mallorca, PIMEM, i dels sindicats UGT, CCOO, USO, STEI i CSIF.

A la presentació, la Presidenta ha informat que el pressupost del Consell per a l'exercici 2021 ascendeix fins a 494 milions d'euros, el significa un increment del 2,4 % (11,6 milions més) en relació amb el 2020. Uns comptes que segons la presidenta ha explicat en les reunions «hem orientat cap a l'escut social», amb relació a l'esforç del Consell per seguir incrementant la dotació destinada a polítiques socials, que creix en gairebé 25 milions i arriba a 247,2 milions d'euros.

«Prioritzam les polítiques socials, però també hem de donar resposta a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia, per això els pressupostos inclouen polítiques de reactivació econòmica i de suport als municipis» ha apuntat la presidenta Cladera.

Aquestes reunions s'emmarquen en una ronda de trobades sectorials de la presidenta del Consell per presentar els pressupostos de la institució insular, aprovats inicialment la setmana passada.