Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Sostenibilitat i Medi Ambient presenta el programa d'activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Sostenibilitat i Medi Ambient presenta el programa d'activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

(13/11/2020)

Aurora Ribot defensa «la importància de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus»

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té l'objectiu de sensibilitzar sobre la prevenció a l’hora de generar residus i és per això que la Direcció Insular de Residus del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha decidit impulsar un programa d'activitats, tant per a públic infantil com per a públic adult, per conscienciar la societat en aquest sentit.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha volgut destacar que «hem de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus, i cal donar a conèixer els problemes associats a la seva gestió i tractament».

La directora insular de Residus, Patrícia Arbona, ha recalcat «que la ciutadania ha de tenir més informació i coneixements sobre la gestió dels residus a l'illa perquè se sensibilitzi i s’impliqui en la prevenció i reducció de residus. Tots i totes hem de voler una illa més neta i habitable».

Eixos temàtics

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus es durà a terme de dia 21 a dia 29 de novembre de 2020 amb un mateix fil conductor: l'educació ambiental i la gestió dels residus amb cinc eixos transversals.

1.    Malbaratament alimentari
2.    Reducció dels residus provinents d'envasos d'un sol ús
3.    Compravenda responsable i sostenible
4.    Matèria orgànica: la gran oportunitat
5.    Segones oportunitats: de residu a recurs

La Direcció Insular de Residus anima tota la ciutadania a participar activament en aquest procés de canvi per poder continuar treballant per oferir alternatives més sostenibles, integradores i respectuoses amb el context territorial que ens envolta.
Per al públic infantil s'han organitzat contacontes, obres de teatre i tallers infantils. Per al públic adult hi ha planificades conferències i una mostra de cuina en directe.

Inscripcions

Per a poder participar en les activitats és necessari fer la inscripció prèvia al correu electrònic aina@gram.cat o al telèfon 636979418.