Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Agenda de reunions intensa de Mallorca amb el sector turístic britànic durant la WTM virtual

Agenda de reunions intensa de Mallorca amb el sector turístic britànic durant la WTM virtual

(12/11/2020)

Seguretat i sostenibilitat centren l’interès per Mallorca durant la fira turística, que es du a terme en línia a causa de les restriccions de moviment entre països

Mallorca ha mantingut nombroses reunions en el context de la fira internacional de turisme World Travel Market (WTM), que enguany, per primera vegada i a causa de la covid-19, es fa a través d’una plataforma en línia. La versió virtual de la fira va començar el dilluns 9 i acabarà avui, dijous 12.

La Direcció Insular de Turisme i la Fundació Mallorca Turisme han tingut trobades amb representants de diferents àrees del sector turístic del Regne Unit, durant les quals tots els interlocutors s’han interessat per les actuacions en matèria de seguretat al destí.  

En la trentena de reunions duites a terme, s’han contestat sol·licituds d’informació sobre protocols sanitaris, desenvolupament de mesures i normatives i accions de prevenció, especialment aquelles que permeten un recorregut del client amb garanties de qualitat i seguretat.

El web Mallorca Turisme Segur ha estat un dels recursos més utilitzats per donar informació sobre tot el que s’ha de tenir en compte en un viatge a l’illa, des de l’entrada per l’aeroport fins a l’estada en un establiment hoteler, o sobre les diferents opcions d’oci o la utilització dels espais públics. En definitiva, ha quedat palès l’interès del client potencial per estar puntualment informat sobre quins són els protocols que realment s’apliquen, com afecten la visita, així com la confirmació de la seva efectivitat. Aquest web conté totes les presentacions i els vídeos dels ponents en el fòrum «Mallorca Turisme Segur» del 5 de novembre passat.

Sostenibilitat

Tot i la preocupació per la pandèmia, el mercat britànic també ha mostrat interès per totes aquelles tendències vinculades a un turisme més sostenible. En aquest sentit, a més de l’interès generat pel Pla Estratègic, que marca el full de ruta per al desenvolupament de la indústria turística a Mallorca en els pròxims anys, s’ha pres nota de qüestions més concretes, com ara la nova aplicació mòbil de platges, que estarà en funcionament a partir de la pròxima temporada.

El Consell ha adquirit aquesta tecnologia per instaurar a tot Mallorca l’aplicació Platges Segures. Estarà operativa per a la temporada 2021, amb la qual cosa els fluxos a les platges de Mallorca estaran monitorats i la informació que es generi sobre l’ús d’aquests espais públics estarà a l’abast de totes les persones interessades, tant residents com visitants.