Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Principal estrena Very Very Slightly, un muntatge coreogràfic d'Eulàlia Bergadà

El Principal estrena Very Very Slightly, un muntatge coreogràfic d'Eulàlia Bergadà

(04/11/2020)

Es podrà veure aquest dissabte 7, a les 20 hores, i el diumenge 8, a les 18


El Teatre Principal estrenarà aquest cap de setmana el muntatge de dansa Very Very Slightly, de la mallorquina Eulàlia Bergadà, una coproducció a tres bandes entre l'artista, el Teatre Principal i el Mercat de les Flors de Barcelona, on viatjarà aquesta obra aquest desembre.

Very Very Slightly farà dues funcions a la Sala Gran, el dissabte 7 a les 20 hores i el diumenge 8 a les 18 hores, una funció que també es podrà veure en reproducció en línia per la plana web www.teatreprincipal.com.

Aquest muntatge compta, a més de la direcció i dramatúrgia d'Eulàlia Bergadà, amb la interpretació de Evelyne Rossie, Olga Clavel i Maria Torrents, així com amb la música en directe de Marc Naya.

Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal, ha destacat durant la presentació de l'espectacle que "amb aquesta coproducció volem donar suport a la carrera d'Eulàlia Bergadà i a la vegada donar rellevància als creadors de dansa de Balears".

Cerdà també s'ha referit a l'emissió en streaming d'aquesta obra (una opció per la qual està apostant fort el Teatre Principal) amb la qual "volem facilitar l'accés a la cultura, facilitar a aquells espectadors que no poden venir perquè estan confinats o perquè prefereixen quedar-se a casa per prudència que puguin veure aquest muntatge".

D'altra banda, la creadora Eulàlia Bergadà ha explicat que Very Very Slight, que en anglès significa "molt subtilment", "són les sigles VVS, que designen aquells diamants més valorats del món, aquells que només pots veure els defectes amb una lupa. A partir d'aquesta idea de perfecció trobam esquerdes i són aquestes esquerdes el que els fan específics a cada un d'ells i els fa especials. Les persones també tenim imperfeccions, esquerdes, que ens fan sentir presoners d'elles però que allò que ens dona identitat".

Bergadà desenvolupa aquesta idea durant els seixanta minuts que dura l'obra i ho fa, a més de la dansa, d'un disseny d'il·luminació i so de Sergio Roca i Toni Ubach, un espai sonor de Marc Naya i tot un espectacle audiovisual, projeccions i mapping de Ventura López.

Very Very Slightly està estructurada dramatúrgicament en un preludi i tres capítols on es va desplegant la idea original de Bergadà. Cada capítol té una personalitat pròpia i diferenciada i que la creadora ha titulat Immaculat, Esquerdat i Refractat cada un d'ells.

"Tot plegat, diu Eulàlia Bergadà, el que m'interessa és crear viatges poètics, viatges sensitius i paisatges estètics. Música i dansa ens poden transportar en aquest lloc on la comunicació va més enllà de les paraules, un lloc de cura a escala social".
Cal destacar que després de la funció del dissabte 7, que començarà a les 20 hores, hi haurà un col·loqui de la mateixa Eulàlia Bergadà i Marc Naya amb el públic.