Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

L’IMAS obre les convocatòries d’ajudes individuals per a gent gran i per a persones amb discapacitat

L’IMAS obre les convocatòries d’ajudes individuals per a gent gran i per a persones amb discapacitat

(31/10/2020)

El pressupost total és de 1.350.000 € i es poden sol·licitar fins dia 26 de novembre

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha obert dues convocatòries d’ajudes econòmiques individuals per a persones amb discapacitat i gent gran, respectivament, amb un pressupost màxim total d’1.350.000 € (800.000€ per a persones amb discapacitat i 550.000 € per a gent gran). Ambdues es poden sol·licitar fins el dia 26 de novembre, això és, 20 dies hàbils des de la publicació de les dues resolucions al BOIB de dia 29 d’octubre. 

L’objectiu d’aquestes convocatòries és finançar ajudes tècniques o tractaments que permetin aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones majors o que pateixen qualque discapacitat, així com suplir o complementar les seves limitacions i mancances funcionals, facilitant així el desenvolupament de la seva vida diària, augmentant-ne el benestar social. 

En aquest sentit, des de l’IMAS han contemplat ajudes per a la mobilitat (adaptació o adquisició d’un vehicle, compra de llits hospitalaris...), pròtesis i ortesis; i estris bàsics que siguin indispensables per millorar la seva qualitat de vida i fomentar-ne l’autonomia personal.

En el cas de la convocatòria pública extraordinària d’ajudes econòmiques per a persones amb discapacitat, va dirigida a persones menors de 65 anys i un grau de discapacitat igual o superior de 33%. El pressupost d’aquesta és de 800.000 €. 

Pel que fa a la convocatòria d’ajudes econòmiques per a la gent gran de l’IMAS, van adreçades a persones majors de 65 anys i que estiguin empadronades a Mallorca al manco des de fa dos anys. El pressupost màxim d’aquesta despesa és de 550.000 €. 

Podeu trobar més informació sobre aquestes ajudes a la plana web de l’IMAS (http://www.imasmallorca.net).