Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Consell i Ajuntament de Santa Eugènia aposten per projectes de mobilitat sostenible

Consell i Ajuntament de Santa Eugènia aposten per projectes de mobilitat sostenible

(30/10/2020)

La presidenta Cladera i el batle han fet seguiment de les intervencions municipals finançades pel Consell, com són la restauració de l'aljub i la millora d'espais

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat avui el municipi de Santa Eugènia, una jornada que ha iniciat amb una visita al centre de la Fundació Siloé on, juntament amb el batle Josep Lluís Urraca, ha mantingut una trobada amb els usuaris, professionals i responsables d'aquesta entitat. Siloé es va crear l'any 1994 i disposa de 15 places d'acollida concertades amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), repartides en dos habitatges, 10 d'elles, a aquest habitatge al municipi taujà. El seu objectiu és donar cobertura a les necessitats de les persones amb VIH i amb discapacitat en risc greu d'exclusió social, ja sigui per manca de recursos econòmics, d'habitatge o suport social o familiar.

La presidenta també s'ha reunit a l'ajuntament amb el batle, amb qui ha fet un seguiment dels projectes finançats pel Consell de Mallorca mitjançant el Pla d'inversions municipals, com són la reforma del carrer del Moll, que ha permès convertir una zona rodada en un carrer per a vianants i millorar la gestió d'aigües, així com altres projectes com són la reforma de la plaça dels Donants de Sang, millores en el poliesportiu, un projecte de rutes saludables al municipi i el primer punt verd al municipi de Santa Eugènia.

Cladera també ha recollit un dels projectes proposats pel batle "que encaixa perfectament amb el tipus de projecte de mobilitat sostenible pel qual apostam al Consell de Mallorca", ha dit la Presidenta, amb relació a un projecte per connectar els diversos llogarets de Santa Eugènia amb Santa Maria "i que estudiarem perquè puguin ser una realitat", ha conclòs.

Per acabar la visita, la Presidenta s'ha desplaçat, juntament amb la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, a les obres de recuperació de l'aljub de Santa Eugènia. Dues brigades de Patrimoni del Consell de Mallorca estan rehabilitant el coll de la cisterna. La presidenta Cladera ha afirmat que «recuperar i mantenir en bon estat el nostre llegat arquitectònic i cultural és fonamental per al Consell i concretament l'aljub és un element molt característic de santa Eugènia i molt estimat per tots els taujans i taujanes». El projecte de recuperació, que podria estar enllestit en poques setmanes, té un cost de 450 € en material, del que fa càrrec l'ajuntament, mentre que la mà d'obra és a càrrec del Consell de Mallorca.
 

Vídeos

Visita ajuntament de Santa Eugènia